El govern espanyol espera rebre al juny els primers fons europeus

Nadia Calviño diu que el govern espanyol aprovarà el pla a l'abril

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Nadia Calviño, espera que el govern espanyol comenci a rebre a partir del mes de juny els fons europeus del pla de recuperació, transformació i Resiliència. En una intervenció al fòrum ‘Wake Up, Spain’, Calviño ha explicat que la Comissió Interministerial creada per als fons abordarà aquest dimarts el pla, i el govern espanyol l’aprovarà al llarg del mes d’abril per remetre’l a la Comissió abans de la data límit del 30 d’abril. Calviño ha recordat que està previst que la comissió aprovi el pla al mes de juny “i que des d’aleshores comencin a fluir els recursos europeus”. Calviño ha admès, però, que el Tribunal Constitucional alemany encara ha de donar el vist i plau als fons europeus. Amb tot ha apuntat que és “optimista” i preveu que els diners arribaran a la segona meïtat del 2021 i creixeran al 2022.

Segons Calviño el Pla de Recuperació és “imprescindible” per a l’Estat perquè prova de resoldre “els desequilibris que acumulem de fa dècades a Espanya” i en concret el “dèficit d’inversió”. “Crec que no ens podem resignar i que tenim una oportunitat d’empènyer la recuperació a curt termini i transformar el teixit productiu”, ha dit. En aquest marc, ha explicat que el govern espanyol treballa en el pla des del juny del 2020 en paral·lel a la Comissió Europea. Seran 140.000 MEUR d’inversió entre 2021 i 2026 i es duran a terme “reformes molt importants” que permetran créixer de forma “intensa i sostinguda”.

Poques hores abans el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat a aquest mateix fòrum que el Consell de Ministres aprovarà “d’aquí a pocs dies” el pla de Recuperació que suposarà una inversió de 70.000 MEUR entre 2021 i 2023. Segons ha avançat el pla recull 212 mesures (110 inversions i 102 reformes). L’objectiu, ha dit, és que produeixi “un impacte immediat sobre la recuperació ja el 2021” i que “arrossegui inversió privada” en àmbits estratègics relacionats amb la innovació. “Volem crear empreses i ocupació”, ha dit. Segons el president espanyol permetrà que el PIB creixi “més de dos punts” anuals, ha dit.

Comentaris

  Ñordolandia garrulandia, analfabets. 13/04/2021 10:02 am
  Tot anira al IBEX, els autonems, res de res, espaÑa es un estafa, marxem.
  ciutadà 13/04/2021 8:29 am
  I què Els ciutadans no ens afecta aixóEls governants s'ho embutxacarfàn tot.
  ciutadà 13/04/2021 8:29 am
  I què Els ciutadans no ens afecta aixóEls governants s'ho embutxacarfàn tot.

Nou comentari