El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern es compromet a donar noves ajudes a la restauració

El conseller d’Economia i Hisenda i vicepresident del Govern , Pere Aragonès, ha sortit al pas de les crítiques dels restauradors, que no veuen amb bons ulls les noves restriccions imposades per contenir els contagis de la covid-19 i que inclouen, entre d’altres, la limitació d’horaris a bars i restaurant. Aragonès els recorda que les mesures que s’ha adoptat no són volgudes: “No són restriccions que volem fer, són restriccions que ens veiem obligats a fer”. Aragonès assegura que l’objectiu del Govern és “protegir vides”, però també l’economia. En aquest sentit, el vicepresident s’ha compromès a impulsar en les pròximes setmanes “nous paquets d’ajudes” per als sectors més afectats.En aquest sentit, Aragonès ha tret pit per haver culminat aquest dissabte el pagament dels ajuts de 2.000 euros als autònoms, dinou dies després que s’iniciés la seva tramitació. “La voluntat d’ajudar és total i absoluta”, assegura el vicepresident. D’aquest darrer paquet se n’han beneficiat 132.000 autònoms.

Aragonès ha respost a les crítiques del sector de la restauració després de signar el Pacte de l’Economia per la Vida amb l’Associació d’Economia Social i Solidària de Catalunya. Els republicans es comprometen a situar sectors com l’atenció a les persones, l’alimentació o la producció de proximitat com a prioritaris durant la pròxima legislatura.

“Ve de la nostra naturalesa assumir els principis de l’economia social i solidaria”, assegura Aragonès. El vicepresident també s’ha compromès a que la pròxima legislatura serà “la de la Llei de l’economia social i solidària”, per tal de dotar el sector d’un instrument legislatiu que ajudi a projectar-lo. ERC fa una crida a altres forces a fer aquesta aliança amb l’entitat i el sector.

Per altra banda, la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha acusat el Govern de “no donar la cara” després d’anunciar les noves restriccions per fer front a l’augment del risc de rebrot de Covid-19, que obliga els establiments a obrir de 7:30 a 9:30 hores i de 13 a 15:30 hores. En un comunicat, ha qualificat les noves mesures d'”inacceptables, arbitràries, desproporcionades, ineficaces i contraproduents, que suposaran la ruïna del sector de la restauració i dels locals d’oci nocturn”. A més, ha insistit que les noves restriccions són “discriminatòries i promouen les reunions il·legals” i en què, segons un informe del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, només un 0’6% dels nous brots que s’han notificat s’han originat en la restauració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa