El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern crea dues comissions per a coordinar els fons europeus
  • CA

El Govern ha donat avui llum verda a la creació de dos nous òrgans de coordinació dels fons europeus Next Generation, una comissió interdepartamental per planificar, prioritzar i fer seguiment dels projectes i una de tècnica per donar suport i assistència a la primera. El Consell Executiu ha aprovat que la Comissió Interdepartamental per a la Recuperació Econòmica i la Governança dels Fons Next Generation EU sigui encapçalada pel president del Govern, Pere Aragonès i pel vicepresident, Jordi Puigneró i comptarà amb tots els consellers.

La comissió tècnica estarà presidida pel secretari general Economia i Hisenda, Jordi Cabrafiga i la vicepresidència anirà a càrrec de la secretària general del departament de la Presidència, Núria Cuenca. Aquests ens complementaran la gestió i coordinació dels fons liderada per la secretaria recentment creada d’Afers Econòmics i de Fons Europeus. A banda de donar suport, la comissió tècnica haurà d’impulsar, orientar i fer el seguiment de l’estratègia de recuperació econòmica en el marc dels recursos europeus per a la recuperació econòmica. També serà l’òrgan encarregat d’identificar els programes, les inversions i els grans projectes que siguin susceptibles de rebre finançament.

Finalment, a banda d’aquests dos òrgans interdepartamentals, el text aprovat aquest dimarts preveu la constitució en el període de tres mesos d’una comissió de seguiment i avaluació dels projectes finançats integrada per representants de la Generalitat, del Consell del Diàleg Social de Catalunya i els governs locals. D’acord amb el document, l’assistència a les sessions de les diferents comissions no generarà cap dret en concepte d’indemnització a cap dels seus membres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa