El director general de Damm, nou president d’Ecovidrio

Jorge Villavecchia era fins ara el vicepresident de l'entitat sense ànim de lucre, que a l'octubre va presentar un pla per a 5 anys

La Junta Directiva d’Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya, ha nomenat a Jorge Villavecchia Barnach-Calbó, director general de Damm, nou president, en representació de Cerveceros de España. Segons el sistema rotatori pel qual es regeixen els òrgans de govern de l’entitat, Jorge Villavecchia ostentarà el càrrec fins a l’any 2023 i serà el responsable últim de la correcta implementació dels plans establerts per Ecovidrio i la consecució dels ambiciosos objectius d’increment de taxa de reciclatge que recull el seu Pla Estratègic de Reciclatge d’Envasos de Vidre 2020-2025.

Amb aquest nomenament, el fins ara vicepresident de l’entitat, substitueix a Javier Aubareda (Freixenet). Durant el seu mandat, Jorge Villavecchia estarà acompanyat per Luis de Javier Esteban (Bodegas Torres), qui passa a ocupar el càrrec de vicepresident en representació d’Espirituosos de España.

Jorge Villavecchia pren possessió del càrrec en un context clau per al medi ambient a Espanya, en el qual han de ser transposades la Directiva Europea de Residus i la Directiva d’envasos i Residus d’Envasos. L’emergència climàtica, la transició d’Espanya cap a una economia circular real i la contribució a la consecució de l’Agenda 2030 marcaran el full de ruta i els compromisos d’Ecovidrio.

Jorge Villavecchia ha assenyalat: “Tinc plena confiança en l’ambició d’Ecovidrio i en el model de reciclatge d’envasos de vidre a Espanya per superar amb escreix les exigències de la legislació i arribar a taxes de reciclatge superiors al 80%. Aquesta és una entitat que ha demostrat un compromís real per contribuir al desenvolupament sostenible del nostre país i en els anys vinents invertirem més de 500 milions d’euros per posar al servei del medi ambient tècniques molt avançades de business intelligence, intensificació d’operacions en el sector HORECA, innovació per a la mobilització de la ciutadania i tècniques de recollida selectiva d’avantguarda a Europa. Tot això sota un enfocament de sostenibilitat de la cadena de valor”.

Jorge Villavecchia és director general de Damm des de l’any 2001, càrrec en el qual ha liderat el creixement integral de la companyia i la seva consolidació com a grup líder en el sector cerveses, begudes, alimentació, restauració i distribució. Sota la seva direcció, la companyia ha passat de comptar amb 1.000 empleats als gairebé 5.000 que la componen en l’actualitat, i a tenir una presència internacional de més de 133 països.

Comentaris

    Pep 19/01/2021 9:02 pm
    "Sense ànime de lucre", si és clar, i quan cobra aquest senyor exactament, 50.000 Euros l´any o 80.000, això sí, sense ànim de lucre.
    S'assembla a Miss Catalunya... 19/01/2021 8:51 pm
    ...deu ser una jubilació en diferido...

Nou comentari