El Constitucional alemany rebutja les cautelars contra el fons de recuperació

La desestimació dona via lliure al Bundestag per ratificar el paquet de 750.000 MEUR

El Tribunal Constitucional alemany ha rebutjat un requeriment cautelar contra la ratificació de la llei de recursos propis que permetrà engegar el fons de recuperació. La desestimació dona via lliure al Bundestag per aprovar la llei i aplana el camí de les ajudes europees, que estan a l’espera de la ratificació a tots els estats membres de la Unió Europea. El TC alemany ha admès que les queixes presentades contra l’operació per finançar el fons de 750.000 milions d’euros amb deute comú “no són infundades” i que és “possible” que sigui inconstitucional. Tanmateix, l’alt tribunal s’ha decantat per denegar la petició de cautelars.

Les conseqüències de no acceptar el requeriment cautelar si després s’arriba a la conclusió que la llei és anticonstitucional són menys severes que les conseqüències d’acceptar-lo i que les queixes resultin infundades“, afirma el TC alemany en un comunicat. Per tant, l’alt tribunal dona via lliure al Bundestag per aprovar la llei del fons de recuperació, però encara no s’ha pronunciat sobre la seva inconstitucionalitat.

Comentaris

    CULET CULET 21/04/2021 2:55 pm
    Els ñordos tenien el culet tancat, tot i això, tindran un deute brutal. si no fos per Alemnya que sempre surt al rescat dels paisos que malgasten i son ganduls, com españistan, que vien de les subvencions.
    Gonzalo 21/04/2021 1:34 pm
    Hoy es un día pésimo para todos los euro escépticos y separatistas de mierda. Un gran día para la cohesión europea, y para todos los demócratas que luchamos día si y día también para conseguir una Europa mejor y más solidària.

Nou comentari