El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Congrés aprova la intervenció pública a la banca
  • CA

El president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, ha assegurat avui en el seu discurs al congrés que la intervenció pública a la banca com a injecció per superar la crisi econòmica és “necessària i insubstituïble” per assolir l’estabilitat i el finançament que reclamen les empreses i les famílies, arguments que han convençut la majoria de partits de la cambra, també ERC i CiU.

Com a novetat, a part de la votació, Zapatero només ha avançat que les primeres operacions de compra d’actius a través de fons públics es realitzaran a partir del mes de novembre mitjançant un crèdit extraordinari de 10.000 milions d’euros, quantitat de la qual ja s’havia informat. El cap de l’executiu, ha volgut deixar clar que amb aquesta injecció de liquiditat a la banca la intenció “no és crear una banca pública ni substituir el mercat”.

Els únics partits que han votat en contra han estat ICV i BNG. El portaveu dels ecosocialistes al Congrés, Joan Herrera, ha assegurat que el seu vot negatiu és “perquè no hi ha garanties que les injeccions de liquiditat als bancs- es destinin a favor de la gent i les PIME” i ha lamentat que “es plantegin mesures molt generoses amb les entitats bancàries i en canvi el Govern presenti uns PGE pel 2009 molt austers en polítiques socials”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa