El candidat perdedor de la Pimec llança la Patronal Catalana i es desmarca de l’ANC

Pere Barrios assegura que no té cap "por" de travessar "línies vermelles" i reclamar l'abaratiment de l'acomiadament i la contractació gratuïta d'aturats per a noves empreses

L’empresari Pere Barrios, el candidat d’Eines Pimec que va tenir el suport de l’ANC en les eleccions de la patronal de la petita i mitjana empresa i que va perdre de molt davant l’aspirant continuista, ha impulsat la Patronal Catalana. El seu objectiu és obtenir una “representativitat legítima” dels empresaris i “plantar cara” a les entitats per eliminar les “barreres” imposades a les companyies, informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). La nova entitat pretén “recuperar la vertadera funció patronal”, “sense por de travessar línies vermelles”. En concret, proposa abaratir l’acomiadament i acabar amb la “rigidesa laboral” per “modernitzar” les plantilles de les empreses, implementar una nova tarifa d’autònoms o impulsar la contractació gratuïta de personal per a les empreses de nova creació, amb aturats que continuïn cobrant la prestació pública mentre duri aquest contracte.

L’entitat ha llançat aquest dijous la seva pàgina web i espera una “afiliació massiva” de 90.000 afiliats per dir “prou als abusos sindicals”. Pere Barrios ha presentat la nova patronal com una entitat “disruptiva”, sense cap vincle polític. De fet Barrios ha subratllat que la Patronal Catalana no té cap vinculació amb la patronal independentista Anem x Feina, i tampoc compta amb el suport de l’ANC. “És inviable que per ser independentista ja puguis ser una patronal. S’ha de ser més coses que independentista”, ha manifestat l’empresari. En aquest sentit, ha assegurat que la Patronal Catalana vol donar cabuda a tothom, “sense cap limitació”, i representar totes les empreses del territori.

Segons Barrios, els integrants de la Patronal Catalana són “empresaris en actiu” que “pateixen” cada dia les “barreres” imposades per les administracions en matèria de contractació, flexibilitat o modernitat. L’empresari ha assegurat que les administracions “posen obstacles” a les empreses, a través de normatives com les noves fórmules del registre horari o salarial, el pla d’igualtat o el teletreball. Davant aquesta situació, Barrios ha fet una crida a “recuperar la vertadera” funció patronal i defensar els empresaris amb “idees noves”.

En aquest sentit, la patronal proposa abaratir el cost de l’acomiadament. Inicialment, l’entitat planteja reduir-lo a un 50%, però l’objectiu final és abaixar el cost al màxim per fer front a les “castes laborals” i poder “modernitzar” les empreses. Una altra de les propostes és impulsar una nova tarifa de cotització per a les persones autònomes, amb opció de quotes reduïdes per a les persones que treballen a mitja jornada i la creació de la figura “d’autònom digital”. A més, plantegen fomentar la “contractació gratuïta” de personal per a les empreses de nova creació. La idea és “canalitzar” les persones aturades perquè treballin en aquestes companyies mentre cobren l’atur i, al mateix temps, “donar suport” a les ‘startups’ en el moment de la seva creació.

La patronal també proposa avançar cap a la simplificació dels tipus de contractes amb una nova reforma laboral, limitar la representació sindical amb un topall màxim del 5% de la plantilla laboral i eliminar l’impost de successions i transmissions patrimonials en el cas de les empreses.

Més enllà d’aquestes propostes, la Patronal Catalana ha advertit també d’un possible “desbocament” de la inflació en els pròxims mesos, així com un augment dels concursos de creditors o un ‘crack’ del sistema de pensions. En aquest context, Barrios ha plantejat la possibilitat d’estudiar la implementació d’una jornada laboral de sis hores al dia per reduir el nombre de persones aturades. Barrios ha recordat que ni PIMEC ni Foment arriben a aquestes xifra de representació i ha assegurat que s’han “atribuït” la representativitat dels empresaris “perquè no hi havia ningú més”. “Si tinguéssim capacitat, podríem ser la primera i única patronal amb representativitat legítima a Catalunya”, ha assegurat Barrios.

En qualsevol cas, ha assegurat que és un “repte difícil”. Per atraure el màxim d’afiliats possibles, la patronal planteja quotes d’entrada “molt baixes”, de vint euros per a les empreses i de cinc euros per als autònoms. L’entitat considera que les patronals actuals no són representatives del teixit productiu empresarial català, sinó que s’han convertit en “actors secundaris” en el context actual.

Comentaris

  L'ANC és un frau 27/05/2021 6:25 pm
  L'ANC va recolzar un candidat de l'extrema dreta més dura. Moltes cartes que donen suport a aquesta entitat sostenen postures irracionals, que malmeten la imatge del moviment independentista. L'alcaldia de Barcelona no és independentista gràcies a la política de la Paluzie. Qui hi ha al darrera? O només són burros?
  21
  10
  Respon
  Kiko 27/05/2021 5:23 pm
  Acomiadament sense pagar res, contracctació d´aturats gratuïta i fora el registre d´horaris, com als anys trenta, només cal un fuet per a fuetejar als treballadors i ja ho tindra tot. I passar d´encapçalar una candidatura independentista a una que no ho és en pocs mesos, també parlar molt bé d´aquest senyor.
  Georgiana 27/05/2021 4:37 pm
  El canal Octuvre la Marta SIbina explica del problema que tenen les empreses i autonoms per cobrar perquè Espanya va contra la Directiva Europea per evitar la morositat. https://www.youtube.com/watch?v=uh68n3Ytzlg&t=1s

Nou comentari