El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Danone confirma el suport unànime a Faber, que proposa separar funcions de president i CEO
  • CA

El Consell d’Administració de Danone va revisar, en la reunió que va mantenir l’1 de març, el govern corporatiu de la companyia i va decidir, a proposta d’Emmanuel Faber, separar les funcions de president i CEO en un futur pròxim. La separació serà efectiva després del nomenament d’un nou CEO. El procés per a reclutar un nou conseller delegat ja està en marxa i una vegada completat, Emmanuel Faber se centrarà en el seu paper com a president no executiu. Mentrestant, Faber continuarà com a president i Ceo, amb la plena confiança i el suport unànime de la Junta per a exercir tota la responsabilitat operativa de l’empresa, i per a liderar la implementació del pla d’adaptació Local First.

El pla d’adaptació Local First, presentat a finals del 2020 per Danone, té com a objectiu particular unificar les entitats de gestió en cada país, empoderar-les amb major autonomia, simplificar el procés de presa de decisions, generar estalvis substancials i invertir per a oferir un creixement rendible. Amb la finalitat de garantir un seguiment estret, la Junta Directiva de Danone va decidir el desembre enfortir la governança de l’empresa per a acompanyar aquesta fase de transformació i la revisió estratègica de la cartera.

Nova governança

En el context d’aquest pla i després de reflexionar sobre la governança més adequada a aquesta nova fita per a la companyia, la direcció i el Consell d’Administració de Danone han dut a terme un diàleg obert en els últims mesos amb accionistes, interlocutors socials i molts altres actors interns i externs. Al mateix temps, el Consell d’Administració ha fet altres canvis per a continuar enfortint la governança de Danone. Ha decidit nomenar a Gilles Schnepp vicepresident, juntament amb Cécile Cabanis, i confiar amb efecte immediat les responsabilitats del director independent i president del Comitè de Govern a Jean-Michel Severino.

Jean-Michel Severino, va assenyalar que “és un honor convertir-se en el pròxim director independent de Danone. He servit a l’empresa i a la seva missió com a director del consell durant els últims deu anys com a membre del Comitè de RSC i després president del Comitè d’Auditoria. Agraeixo a la Junta que m’encomana aquest paper, que serà de vital importància en la fase de transició en la qual estem entrant. També espero poder continuar un diàleg fructífer amb els nostres accionistes”.

Anticipar-se als canvis

Per part seva, Emmanuel Faber va dir que li “complau que hàgim pres els acords de govern que ens permetran anticipar la pròxima fase de desenvolupament de l’empresa veritablement única Danone és, en obrir, amb el nostre pla Local First, un nou pas cap a la reinvenció de l’empresa. Vull donar les gràcies a tots els nostres accionistes, als meus col·legues de la Junta, als nostres empleats i socis socials que van contribuir al fet que aquestes decisions sorgissin. Estic convençut que faran que l’execució del nostre pla i la nostra missió siguin molt més fortes”.

En les pròximes setmanes, el Consell d’Administració i el seu president continuaran col·laborant constructivament amb els accionistes. Creuen en la rellevància de l’estratègia de Danone, la visió corporativa i el model únic d’una empresa orientada a propòsits, així com la força de les seves marques i la fiabilitat dels seus equips. Estan plenament compromesos a garantir l’èxit d’aquesta nova fase.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa