El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cecot alerta: la “inconcreció” de l’estat d’alarma ha generat molta “confusió” a les empreses
  • CA

Cecot alerta que la “inconcreció” a l’hora d’aplicar l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol i la declaració de confinament de la Generalitat, han generat “confusió” entre les empreses. La patronal ha rebut més de 3.000 consultes de companyies i autònoms en aquesta direcció. L’ens reclama més “claredat” i demana a l’executiu de Pedro Sánchez que el pla de xoc i les mesures extraordinàries que ha de presentar siguin “realistes i generoses”. Proposa suspendre les cotitzacions socials de pimes i autònoms i ampliar els fons de contingència. També exigeix agilitat a l’hora de gestionar ajuts directes, així com per vehicular el crèdit. En aquest sentit, es mostra favorable a ajornar el pagament de l’IVA i de l’IRPF.

L’equip d’assessors i assessores de la patronal, formada per una vintena d’especialistes en l’àmbit laboral, financer i fiscal o jurídic, atén des de finals de la setmana passada qüestions causades “per la poca claredat del decret i les confusions que aquest genera, tenint en compte que cada autoritat local en fa una interpretació diferent”. Cecot afirma que la situació ha generat “desconcert i inseguretat jurídica” entre els empresaris i els autònoms. “Des del divendres hem rebut més de 3.000 consultes”, assenyala la patronal que demana més concreció.

L’ens ha detectat entre les seves empreses associades una “implantació massiva del teletreball”, sobretot en negocis del sector servei que han pogut adaptar-se a aquesta nova realitat. Per altra banda, afirma que àmbits com la construcció i la indústria “estan treballant amb normalitat”. Pel que fa al pla de xoc i les mesures extraordinàries que el govern espanyol ha de presentar dimarts, ha dit que confia que siguin “realistes i generoses”.

Proposa suspendre les cotitzacions socials de pimes i autònoms i ampliar els fons de contingència. També exigeix agilitat a l’hora de gestionar ajuts directes, així com per vehicular el crèdit. En aquest sentit, es mostra favorable a ajornar el pagament de l’IVA i de l’IRPF.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa