El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CC.OO. de Catalunya “valora positivament” el pagament d’ajudes directes a afectats per ERTO
  • CA

CC.OO. de Catalunya “valora positivament” el pagament d’ajudes directes de 600 o 700 euros que han rebut aquest dimarts 90.285 persones, afectades per ERTO entre gener i maig o fixes discontínues que hagin estat beneficiàries d’una prestació extraordinària durant el mes de maig.

En un comunicat aquest dimecres, el sindicat ha celebrat que el pagament “hagi estat àgil” i s’hagi complert amb l’acord del passat 14 de juny aconseguit entre Foment, Pimec, UGT, CC.OO. i el Govern en el marc del Consell de Diàleg Social de Catalunya.

Segons l’entitat, aquesta dotació d’un total de 60.867.700 euros ha estat de “gran importància” per a pal·liar l’empitjorament de la situació sanitària durant l’estiu. CC.OO. ha destacat que el 74% dels beneficiaris fa més de tres mesos que estan inactius, per la qual cosa han cobrat 700 euros.

El sindicat té la mirada posada en uns nous pressupostos catalans amb partides socials majors i en la reunió del Consell de Diàleg Social de Catalunya del 8 de setembre, on al seu judici “és necessari planificar noves ajudes per a compensar la pèrdua salarial” d’aquells que continuïn en ERTO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa