Anem x Feina desconfia de les mesures de Sánchez i fa recomanacions a pimes i autònoms

La patronal independentista Anem x Feina encoratja les petites i mitjanes empreses de Catalunya i als autònoms a tenir en compte una sèrie de recomanacions per entomar la crisi del coronavirus amb més garanties. L’epidèmia té, ja ara, “conseqüències econòmiques que es veuran agreujades en les properes setmanes” i aquest col·lectiu serà, sense cap mena de dubte el més perjudicat per la seva vulnerabilitat. Anem x Feina lamenta que el Govern Espanyol no hagi estat més decidit en l’impuls de mesures econòmiques, com moratòries en els pagaments de la Seguretat Social o ajudes al finançament a fons perdut, i reclama de nou a la Generalitat que exigeixi aquestes mesures, que haurien d’estar “a l’alçada de l’excepcionalitat que estem vivint”. 

 

La patronal impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana creu que és imprescindible que la petita i mitjana empresa tingui en compte quatre punts bàsics per fer front a la crisi:

1.- Avaluar la possibilitat del teletreball en funció del model de negoci i també en funció dels perfils professionals. S’està proposant des de l’administració aquesta possibilitat però no totes les empreses s’hi poden adaptar i no totes les que poden estan preparades per fer-ho.

2.- Recordar que el teletreball està regulat i ha de garantir tant la producció del treballador així com les condicions de salubritat laboral del lloc de feina. Han de ser les mateixes en tots dos sentits com si la persona estigués al seu lloc habitual de feina.

3.- Caldrà una anàlisi de riscos constant i una previsió de futur tenint en compte diferents escenaris a partir de la informació disponible en cada moment. En aquest sentit la flexibilitat i capacitat d’adaptació serà primordial i ajudarà a minimitzar riscos.

4.- Revisar detingudament les mesures d’excepció aprovades pel govern espanyol i publicades al Butlletí Oficial de l’Estat aquest divendres. La majoria estan pensades pel sector turístic pel seu impacte. La possibilitat de retardar a través del fraccionament, el pagament d’alguns impostos ja existeix, pagant interessos amb un límit de 30.000 euros. La novetat és que s’hi han afegit altres impostos (com ara l’IRPF que fins ara no es podia) i d’altra banda es condonen els tres primers mesos d’interessos.

Nou comentari