El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els afectats per un ERTO cobraran com a màxim 1.098 euros
  • CA

La prestació màxima d’atur en un ERTO serà de 1.098 euros, independentment del salari el treballador anterior a l’expedient, una quantitat que puja fins als 1.254 euros si el beneficiari té un fill i 1.411 euros si en té dos o més. La prestació es calcula en funció de les bases de cotització dels darrers sis mesos a l’ERTO. Pel que fa la prestació mínima, serà de 502 euros per a un treballador sense fills i de 671 amb fills. Coincidint amb la presentació dels ERTO el darrers dies, els sindicats denuncien intents de frau d’algunes empreses per al·legar força de causa major casos que no ho són o, segons CCOO, la imposició de sancions disciplinàries per suspendre els treballadors de feina i sou un o dos mesos per estalviar-se l’expedient.

Tothom, amb independència del salari i categoria, cobraria el mateix“, assenyala el director del Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO de Catalunya, Jonathan Gallego, en declaracions a l’ACN. Així doncs, un directiu que per exemple cobri 5.000 euros mensuals o més que es quedi a l’atur o un esportista d’elit amb un sou milionari que es vegi afectat per un ERTO passaran a rebre un màxim de 1.098 euros, o una mica més si té fills a càrrec.

La xifra de la prestació contributiva per atur es calcula sobre 70% de la base reguladora dels darrers 180 dies i s’aplica en els següents sis mesos a la presentació de l’expedient. A partir dels sis mesos i un dia, equival al 50% de la base reguladora. “Els màxims o mínims són per a qualsevol persona treballadora“, detalla la secretària de Política Sindical de la UGT, Núria Gilgado. “Moltes persones treballadores que tenen condicions de treball precàries no arribaran a aquest límit i per tant podran cobrar-lo però per a altres amb salaris més alts veuran el seu salari molt retallat”, afegeix la secretària de Política Sindical de la UGT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa