El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
1.000 escolars aprenen com fer un ús correcte del gas natural amb Negdia Catalunya
  • CA

NEDGIA, en col·laboració amb la Fundació Naturgy, inicia aquest dimarts a una escola de Sabadell una nova edició del programa itinerant educatiu Fungastic, una iniciativa que ensenya de forma didàctica i lúdica, a alumnes de primària i secundària (ESO), com fer un correcte ús de l’energia i en concret del gas natural, alhora que fomenten l’eficiència energètica i contribueixen a millorar la qualitat de l’aire que respirem. Fungastic esmenta els tres eixos principals de la proposta: diversió, aprenentatge de l’energia del gas i les noves tecnologies aplicades a l’educació. La iniciativa, en la qual hi participaran més de 6.000 alumnes d’educació primària i secundària obligatòria de tot Espanya, inclou vàries activitats adaptades a les diferents etapes i també dóna a conèixer els nous usos del gas natural com ara la mobilitat sostenible i el gas renovable. Aquestes activitats, que seran conduïdes per educadors especialitzats, estan elaborades aprofitant les noves metodologies educatives a les aules, on l’experimentació i la manipulació són els eixos centrals de les activitats que s’hi duen a terme.

 

La iniciativa, que arrenca avui a l’escola Miquel Carreras de Sabadell, recorrerà durant les properes dues setmanes les ciutats de Girona, El Vendrell y Tarragona, on s’impartiran més de 40 sessions a 1.000 alumnes. Els altres centres que participen enguany són: Institut Ribot i Serra, també de Sabadell; Institut Jaume Vicens Vives, Escola Josep Dalmau i Carles, Escola Font de la Pòlvora i Institut Ermessenda, tots a Girona; a més de l’Escola Els Secallets (El Vendrell), Institut Escola Mediterrani, Escola Mare de Déu del Miracle i Escola Saavedra, totes de Tarragona.

 

Activitats i reptes

 

Els alumnes de 1er a 6è de Primària (de 6 a 11 anys) participen en diferents dinàmiques per tal de conscienciar-los sobre la limitació dels recursos energètics i per adquirir bones pràctiques sobre el consum del gas natural a la llar, a la vegada que millorar la qualitat de l’aire que respirem.

 

D’altra banda, als alumnes de 1er a 4rt de l’ESO (de 12 a 15 anys) se’ls planteja un enigma en quatre parts, en format d’escape room, per tal que intentin donar resposta a les necessitats i reptes energètics del futur i lluitar contra el canvi climàtic. Per a això disposaran d’eines digitals de realitat virtual i realitat augmentada. Des del 2017, aquest programa itinerant ha visitat ja prop de 90 centres i ha comptat amb la participació de més de 15.400 alumnes. Durant els propers mesos, NEDGIA organitzarà més de 250 sessions pedagògiques participatives adaptades als diferents cursos escolars, a 25 ciutats de Catalunya, Andalusia, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Galicia, La Rioja i Navarra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa