El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Raimon cedeix el seu llegat a Xàtiva
  • CA

El cantautor valencià Raimon ha cedit el seu llegat a la ciutat que el va veure néixer, Xàtiva, després que aquest dilluns s’hagi constituït la Fundació Raimon i Annalisa. Lacte, que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat Valenciana, ha comptat amb la presència de la parella i d’autoritats polítiques de la ciutat, del País Valencià i de l’Estat. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha considerat “immens” el llegat de Raimon i ha considerat que es tracta d’una “oportunitat” que la ciutat no desaprofitarà. També ha celebrat que el “gest” del cantautor és “fruit d’una estima infinita” al seu municipi natal. Cerdà ha recordat que Raimon ha estat “ambaixador” de Xàtiva durant els 50 anys de la seva carrera musical.

L’alcalde de Xàtiva també ha considerat que les cançons de Raimon formen part de la “història col·lectiva” de la ciutat i han servit per “consolidar i refermar” el sentiment com a poble dels valencians, un sentiment “al qual Raimon ha posat banda sonora”. A més ha opinat que el cantautor ha estat “peça clau, fonamental i única en el renaixement cultural” del poble valencià i en la “lluita” per la recuperació de la llengua i la cultura del país. “Si ara la música en valencià viu un esplèndid moment és en bona mesura gràcies a que Raimon va iniciar aquest camí”, ha afirmat l’alcalde de Xàtiva.

El projecte de la Fundació Raimon i Annalisa inclou també la construcció del Centre Raimon d’Activitats Culturals al Reial Monestir de Santa Clara de Xàtiva.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa