El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Presència catalana al prestigiós Festival de Cinema de Tribeca
  • CA

Nova York acull cada primavera el TriBeCa Film Festival, el certamen creat l’any 2002 per Robert de Niro i la productora cinematogràfica Jane Rosenthal. Aquest dijous s’ha fet pública la programació del festival, que enguany celebra la seva 19a edició, i la categoria de curtmetratges ha batut el record superant els 6.100 projectes rebuts, dels que han seleccionat 64, procedents de 20 nacionalitats. El festival se celebrarà a Nova York entre el 15 i el 26 d’abril.

Entre els projectes seleccionats, es troba el curtmetratge ‘Vera’ escrit i dirigit per la catalana Laura Rubirola Sala, i produït per Clàudia Maluenda i la mateixa Rubirola, de la productora barcelonina Malmo Pictures. En producció associada amb Sandra Hermida i Eneko Llizarraga Arratibel. El rodatge del curtmetratge es va dur a terme al barri de Gràcia i al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

‘Vera’ es projectarà a la secció Without Borders, on competirà amb set curtmetratges procedents de Suïssa, Nova Zelanda, Rússia, Estats Units, Israel i Qatar. Es tracta del primer projecte escrit i dirigit per la Rubirola, que fins ara ha treballat com a productora executiva de cinema i, actualment, fa de productora delegada de la sèrie de Netflix ‘El inocente’.

La protagonista d’aquesta història és l’actriu xilena Paulina García (guanyadora de l’Ós de plata a la Berlinale del 2013), qui dona vida a la Vera, una dona de 55 anys, molt aficionada a la música clàssica que treballa com a netejadora nocturna en un gran edifici d’oficines.

Vera’ es trasllada als anys 80 per explicar-nos la història d’una dona que es fixa en els detalls. La història d’algú que li dona importància als objectes més enllà de la seva utilitat. Algú que s’interessa per les creacions de l’altre, en una època en la qual no descobrir ràpidament l’aspecte físic de les persones era quelcom possible. El guió del curt va ser guardonat a la primera edició del premi ‘Acció Curts’ de Dones Visuals, associació creada per defensar, promoure i fer efectiva la presència de les dones al sector audiovisual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa