Us proposem un nou passeig musical sota els estels estiuencs de la cèntrica terrassa de l’edifici del Palau de Mar, enfront el Port Vell. Els dimecres de juliol, quan cau el sol, la terrassa del Museu d’Història de Catalunya, esdevé l’escenari del cicle estival ‘Veus joves d’arrel Mediterrània’, quatre concerts de joves artistes que reinterpreten la música d’arrel tradicional amb una mirada contemporània. Modernitat i tradició es troben de la mà de músiques procedents de tots els racons del Mare Nostrum.

I abans dels concerts, us convidem a gaudir de la visita guiada a l’exposició temporal Els Català, fotògrafs d’un segle. Una visita que permet endinsar-nos en l’ingent llegat de la família Català. Les seves imatges no només són testimoni dels moviments i corrents artístics i culturals que es van produir al llarg del segle XX, sinó que també formen part de la iconografia de la història del país. 

Un nou passeig musical sota els estels estiuencs on gaudir de la música en viu, una copa a la fresca i unes vistes privilegiades. Una ocasió excepcional per gaudir de la nit i la cultura amb els cinc sentits!

Momi Maiga

Cocanha. 6 de juliol | 22h

Les veus de Cocanha ens convidaran a ballar projectant-se al ritme de la pulsació de panderetes, tambors de cordes i la percussió corporal de peus i mans. Porten el repertori tradicional en llengua occitana al seu terreny de joc per explorar amb sonoritats úniques, amb un missatge que vol qüestionar la misogínia i la relació amb la norma.

La gravetat de Coulomb. 13 de juliol | 22h

Els pasdobles, balls plans, boleros i rumbes prenen protagonisme en aquest homenatge als gèneres de ball de places i envelats. L’encarregada de fer-ho és una formació que parteix dels sons tradicionals del flabiol, l’acordió diatònic i el clarinet baix, però que no defuig d’altres sonoritats, com la percussió, els pedals o noves harmonies que empatitzen amb el segle XXl.

La gravetat de Coulomb

Momi Maiga. 20 de juliol | 22h

Amb les seves composicions, el jove músic, cantant i compositor senegalès Momi Maiga explica la història del viatge que emprèn tot ésser humà. Amb el percussionista català Aleix Tobias, l’excel·lent Marçal Ayats al violencel i el violinista mexicà Carlos Montfort estableix un diàleg dinàmic i constant entre cultures. Casamance, Mèxic i Catalunya es fonen en un mar de sons i ritmes transcontinentals que sorprenen a cada segon.

Tarta relena. 27 de juliol | 22h

Tarta Relena explora a cappella les sonoritats de la música vocal, buscant la complexitat en la senzillesa i la màxima expressió amb el mínim d’elements. El seu repertori inclou músiques de tradició oral i cançons d’autor de la Mediterrània. Al nou disc segueixen l’evolució de treballs anteriors, amb més presència electrònica i temes en català, grec, castellà, llatí, judeocristià, occità i georgià.

Tarta Relena

Clica aquí per a més informació

Clica aquí per a la compra d’entrades

16 € Concert + 1 consumició (el combinat de les Nits d’Estiu) + Visita guiada a l’exposició ‘Els Català, fotògrafs d’un segle’ escollir entre les 20h o les 21h.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa