El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mira si ets un dels afortunats o de les afortunades que veurà La Flauta Màgica al Festival Castell de Peralada
  • CA
L’escenari del Festival Castell de Peralada | Cedida

 

Josep Maria Ribera Postils, Xavier Canals Ferrer, Joaquim Llop Ribalta i Xavier Blanca Flores aniran de franc al Festival Castell de Peralada a veure l’òpera La Flauta Màgica de Mozart, dirigida per Oriol Broggi. L’òpera es representarà el pròxim dilluns, 6 d’agost a les 22?h.

  

   

La temporada d’enguany torna a reunir artistes nacionals i internacionals de la talla de Rufus Wainwright, Carla Bruni, Serrat, Josep Bros, Jonas Kaufmann, Sílvia Pérez Cruz & Marco Mezquida, Santana, Ignasi Terraza Trio i Kool & The Gang. A més, i com és habitual el Festival Castell de Peralada ha programat diversos espectacles de dansa com Giselle del Ballet du Capitole de Toulouse; Una oda al tiempo de María Pagés Compañía i Amore de Svetlana Zakharova i les estrelles del Bolshoi i Folia de Mourad Merzouki, entre altres.

 

  

Més sobre la Flauta Màgica

 

 

 

Aquesta versió de La Flauta Màgica dirigida per Oriol Broggi és, segons el mateix director: “una aventura màgica, complexa i alhora simple, que em va atrapar des de ben petit, quan els meus pares me la van fer descobrir. Aquest conte de nens fascinant que amaga símbols i interpretacions darrere de les moltes claus amagades en la partitura i el llibret. Partiré d’un escenari quasi buit, amb una orquestra al centre de l’escenari, prendré la música i la veu i les faré protagonistes. Entrellaçant aquests elements, la història anirà prenent cos, anirà esdevenint…”. 

    

L’obra original de Mozart, compta amb un elenc de veus de primer nivell; el tenor Liparit Avetisyan, el baríton Adrian Ërod, la soprano Kathryn Lewek i destaquen dos premis Festival Castell de Peralada al Concurs Viñas; les sopranos Olga Kulchynska (2015) i Anaïs Constans (2017). Completen l’apartat vocal Mercedes Gancedo, Anna AlàsFrancisco VasAndreas Bauer i sota la batuta de Josep Pons

  

Broggi que s’estrena en el món de l’òpera amb aquest muntatge, apunta que la seva versió té per objectiu explicar el sentiment de petitesa que sent davant la música de Mozart: “Buscaré l’equilibri entre la raó i l’emoció que la seva música em desperta. I vetllaré per aquesta teatralitat que enllaça de manera perfecta la música i el cant. Entraré i sortiré de la nit per compartir amb vosaltres l’experiència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa