Llach inicia els assajos pel concert al Palau Sant Jordi

Lluís Llach ha iniciat aquesta setmana a Luz de Gas els assajos pel concert que farà, acompanyat de 14 artistes, el proper 18 de desembre al Palau Sant Jordi per a l’impuls a la iniciativa del Debat Constituent. Natxo Tarrés, Ju, Gemma Humet, Suu, Joan Reig o els Catarres són alguns dels artistes que han començat a preparar el repertori del concert, que inclourà peces tan emblemàtiques com Abril 74, No era això companys, País petit, o el seu himne més conegut, L’Estaca.

Llach puja a l’escenari sota la direcció musical de Carles Cases, amb la voluntat de donar forma a la banda sonora del Debat Constituent, amb una tria de peces pròpies i quatre d’altres col·laboradors, que connecten el passat. musical de l’artista. El repertori també busca ser un reflex del present polític i social que viu el país. Precisament, la recerca d’una societat millor com a fil conductor de l’espectacle bol posar un accent reivindicatiu al context i buscar la complicitat del públic en aquest concert del qual Llach espera que “en surti algun nou himne compartit”, han informat els organitzadors a través d’un comunicat aquest dimarts.

Debat Constituent va posar a la venda les 16.000 entrades disponibles, en una primera fase restringida als registrats o que es registrin a la plataforma, per un concert que vol difondre la seva existència i donar força a l’actual fase “participativa” d’aquest moviment. Llach va descartar, quan va presentar la inicitiava, que el concert signifiqui el seu retorn als escenaris.

Per donar sentit d’espectacle a tot el repertori, el director escenogràfic, Lluís Danés, ha optat per un escenari romboïdal, cuidat fins a l’últim detall, que s’integra dins del públic buscant sensacions més intimistes, a l’estul dels unpluggeds. Danés vol presentar un Llach amb tot el seu esplendor, en un concert de comunitat amb els col·laboradors i els espectadors. I, per fer-ho utilitzarà totes les eines visuals al seu abast. L’objectiu és “recuperar, per una nit, el Llach músic sense defugir la realitat i reclamar el bon humor per fer-hi front”.

Comentaris

  Català Desembre 08, 2021 | 09:02
  Tan de bo que vagi errat, però, amb l'excusa de la pandèmia, el Gobierno de España el farà suspendre, el concert.
  Doctor Strangelove Desembre 08, 2021 | 12:31
  Cap al Senegal pesat, i que consti que no tinc res contra aquella pobre gent, però aquí n'estem fins als "dellonses" d'aquest individu, que només produeix mal de cap: quan canta, quan xerra i amb el vi! Doc
  Ángel García Sánchez ...... Badalona Desembre 08, 2021 | 16:11
  Buenas tardes.....se grabará el concierto..... Por motivos familiares me es imposible asistir.....me caso nuevamente con mi mujer.... después de 50 años de matrimonio. Espero que sea un éxito....
  Les meves escopinyes tenen insomni Desembre 08, 2021 | 20:04
  Els portaré al concert a veure si en Llach aconsegueix adormir-los.
  Ignasi Desembre 12, 2021 | 23:42
  Em va agradar molt les imatges de l´assaig d´en Llach, amb la Gemma Humet i la Ju. Aquesta darrera, va demostrar ser molt expressiva. A l´entrevista amb en Grasset al programa "Més 3/24", van passar les imatges diverses vegades. Vaig conéixer la Ju, amb la seva expressivitat magnífica i un gran talent. Em va sorprendre agradablement. Gràcies.
  Assumpció Martí Glez. Desembre 19, 2021 | 16:42
  En Llach magnífic com sempre. L’escenografia genial. Les llums que enfocàven el públic enlluernàven. Els accesos al Palau complicats i sobretot molt mal iluminats els voltants del Palau Esperem que la recaudació hagi sigut satisfactória i endavant.

Nou comentari