El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exposició ‘Guillén. Màgia a l’espai escènic’, al Museu d’Història de Catalunya
  • CA

Del 21 d’abril al 26 de setembre de 2021 es pot visitar al Museu d’Història de Catalunya l’exposició Guillén. Màgia a l’espai escènic, organitzada per la Biblioteca de Catalunya (BC), amb la col·laboració del Museu. L’exposició, comissariada per Pilar Parcerisas, proposa un acostament a la trajectòria de Joan J. Guillén a través del seu fons personal, donat en bona part a la BC el 2017.

En paraules de la comissària, “Guillén, dibuixant satíric, pintor i escenògraf de trajectòria llarga i fecunda, és un creador visual al servei de les arts de l’espectacle i de la crítica social i política. Els seus dibuixos publicats a la premsa constitueixen una crònica gràfica del que ha succeït els darrers 40 anys. Ha estat un renovador del llenguatge escènic i dels seus components, així com de l’aparell teatral fent ús de la festa popular i de l’art del segle XX, una de les fonts més fèrtils de la seva inspiració.
Guillén serà un innovador del teatre de carrer, amb l’actualització de les comparses, carnavals i figures de l’entremès popular. El seu art va associat a diverses obres de teatre i òperes de Comediants que han circulat arreu del món. Els darrers anys ha desenvolupat una obra pictòrica, reflex de les qüestions que planteja la història de l’art de tots els temps.”

Biblioteca de Catalunya / Oriol Miralles

L’exposició posa en valor totes les facetes de l’obra de Guillén a través de dibuixos originals, premsa, cartells, objectes, artefactes teatrals i projeccions audiovisuals. Amb la mostra, la Biblioteca de Catalunya i el Museu d’Història de Catalunya volen contribuir al descobriment i coneixement del ric i divers patrimoni escrit, musical, sonor, audiovisual i gràfic que constitueix la seva col·lecció de més de quatre milions de documents.

«Guillén. Màgia a l’espai escènic», s’inaugurà dimarts 20 d’abril i es pot visitar fins al 26 de setembre de 2021 a la primera planta del Museu d’Història de Catalunya.

COMPRA AQUÍ LA TEVA ENTRADA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa