Jordi Cuixart marca el camí cap a la construcció d’un sol poble a ‘Aprenentatges i una proposta’

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha presentat aquest dimarts el seu llibre Aprenentatges i una proposta a la sala La Paloma de Barcelona. L’autor parla en aquesta obra de les seves vivències a la presó i ha assegurat que la proposta a la qual es refereix el títol no és una altra que “construir un sol poble”. Cuixart indica que la millor manera d’assolir aquest objectiu és que “el poble pugui recuperar la paraula, la veu i d’aquí la proposta d’un referèndum sense adjectius”.

L’autor del llibre afirma que “tocarà als polítics i les institucions vehicular aquesta proposta de la manera que creguin“. Però Cuixart posa de manifest que l’element vertebrador per aconseguir la construcció d’un sol poble han de ser “les lluites compartides, la perseverança i la cohesió social per a la llengua i la cultura”.

Jordi Cuixart ha destacat la importància que ha tingut l’exili per donar repercussió mediàtica de la repressió de l’Estat espanyol i l’empresonament dels presos polítics: “Va servir per fer un altaveu internacional que complementava molt la tasca que nosaltres fèiem des de la presó”. El líder d’Òmnium assegura que aquest fet va ser clau perquè es pogués dur a terme la seva posada en llibertat: “Si ens han acabat traient de la presó, no ha sigut perquè Pedro Sánchez s’hagi convertit de cop i volta en molt bona persona i li hagi sabut greu el patiment de les nostres famílies, sinó també per la pressió internacional i tots els fronts de lluita que ens representen”. A més, Cuixart també ha reconegut la importància que ha tingut “el jovent d’aquest país, que va plantar cara als 100 anys de condemna“.

L’acte de la presentació del llibre ha comptat amb la participació des de la distància del president a l’exili, Carles Puigdemont, i de la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira. Puigdemont ha agraït a Cuixart “la dignitat i la resiliència contra la presó injusta” i el qualifica com a “exemple per a totes aquelles persones que lluiten per la llibertat arreu del món”. De manera presencial, han assistit diversos membres de la Junta Nacional i també de les territorials d’Òmnium, així com l’equip jurídic de Jordi Cuixart, altres presos polítics i diversos representants d’entitats de la societat civil i el món cultural.

Comentaris

  Anònim Novembre 09, 2021 | 22:49
  Qué porcentaje cobráis por la propaganda del libro,dos días seguidos,no está nada mal.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Novembre 10, 2021 | 01:22
  Què cony vol dir "referèndum sense adjectius" ? De referèndum ja en vam fer un i el 1-O i, en consonància amb el resultat, el Parlament de Catalunya va fer la Declaració d'Independència el dia 27. Ara tot el que cal és aixecar-ne la suspensió. Tampoc s'entén gaire això del "sol poble" una sonsònia que repeteix cada cop que pot mossèn Junqueras i no ha explicat mai a quin poble es refereix.
  Jordi Cuixart, equidistàncies compartides Novembre 10, 2021 | 08:18
  Les lluites compartides no són compartides en absolut, i el mateix plural de "lluites" només pretén diluir la lluita essencial de Catalunya, que és la llibertat nacional.
  Ni regalat Novembre 10, 2021 | 08:26
  Òmnium regala el llibre. Proselitisme subvencionat.
  Qui no li agradi Novembre 10, 2021 | 10:02
  Que no el compri, no fa falta fer tan el gamarús, només per odi al català
  vendetta Novembre 10, 2021 | 10:59
  paraula de botifler
  Gonzalo Novembre 10, 2021 | 12:41
  Esto de "un solo pueblo" es digno de la forma de gobierno más terrible y perversa de la historia de la humanidad. Un solo pueblo= un solo pensamiento= un solo líder=DICTADURA. Ya lo dijo pig de Mont en un discurso que hizo hace tiempo: "dicen que damos miedo....pero más miedo vamos a dar!".
  st Novembre 10, 2021 | 13:14
  Cuixart és l'escolanet de mossèn Junqueras i tant l'un com l'altre, quan parles de que som o hem de construir "un sol poble" volen dir destrucció del poble català i absorció per part de Castella com han estat absorbits i desproveïts de la seva personalitat i la seva cultura totes les colònies i ex-colònies castellanes.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Novembre 10, 2021 | 13:15
  Cuixart és l'escolanet de mossèn Junqueras i tant l'un com l'altre, quan parlen de que som o hem de construir "un sol poble" volen dir destrucció del poble català i absorció per part de Castella com han estat absorbits i desproveïts de la seva personalitat i la seva cultura totes les colònies i ex-colònies castellanes.

Nou comentari