El fill de Carulla troba “monstruosa” la cobertura del TN sobre la mort de l’actriu

Oriol Junqueras i Sergi Sol també reben: "Sort que no li han fotut federalista"

Roger Peña Carulla, fill de la recentment desapareguda actriu catalana Montserrat Carulla, ha enviat una carta duríssima a les periodistes del Telenotícies Migdia de TV3 Raquel Sanz i Gemma Ruiz per la cobertura que va fer aquest espai de la mort de la seva mare. Peña, que titlla la notícia de “monstruosa” i  la considera “un nyap”, protesta pel lloc que va ocupar dins de l’informatiu i, sobretot, pel contingut que, segons diu, és en gran part “fals”

A la carta, que ha publicat a Twitter, Peña creu que la notícia sobre la mort de la seva mare “mereixia obrir el TN” excepte en el cas que hi hagués hagut una notícia d’excepcional importància. En aquest sentit, es queixa  que els tres titulars que la van “relegar a un indigne quart lloc” no eren prou importants. “Faria riure si no fes plorar”, lamenta. 

Peña, però, és especialment crític amb la manca de “rigor” del contingut de la notícia: “El treball de redacció, Gemma, és indigne. I com a editora, Raquel, crec que hauries d’evitar que aquesta mena de nyaps es filtressin en el programa, sobretot quan tracten la memòria dels morts i causen dolor als vius”. El fill de l’actiru diu que “sentir tantes atzagaiades” va fer “plorar de ràbia” la família

Concretament, Peña critica que la “notícia -de cap a peus- respira una ferumeta innecessària” que alimenta “una certa llegenda” segons la qual el seu pare, Felip Peña, “no deixava treballar” Carulla. “Mai de la vida va posar limitacions a l’activitat professional de la meva mare”, assegura. A més, Peña fa referència a una tirallonga d’obres que, segons la notícia emesa al TN, Carulla va poder fer un cop divorciada del seu pare. “Totes aquestes obres les va fer de casada i des dels 29 anys”, diu Penya, que destaca que són obres “justament del període durant el qual tenia més mèrit fer teatre en català quan estava gairebé prohibit”. El fill de l’actriu afirma que en un primer moment va pensar que Gemma Ruiz, que fa cròniques culturals pel TN, havia “tirat de Vikipèdia” però que després es va adonar que “ni es va llegir bé” l’article penjat en aquesta enciclopèdia en línia. 

 

 

Peña també critica la part de la notícia de TV3 en què s’afirma que la seva mare va estar vetada al cinema pel seu tarannà d’esquerres, de feminista i pel fet de se divorciada. Ell reivindica el feminisme de Carulla, però assegura que el “veto” del cinema va venir arran d’una disputa amb el director de la seva primera pel·lícula quan ella va “negar-se a fer un segon viatge suplementari de rodatge sense pagar”.

Just després, dispara contra ERC: “A tall de la gracieta feminista només m’ha faltat veure el tuit de condol d’Oriol Junqueras (ergo Sergi Sol) dient ‘actriu, catalana i feminista, com ella mateixa es definia’. (Sort que no li han fotut federalista)”. 

Per últim, també lamenta que la cadena optés per “repetir dues entrevistes” fetes a l’actriu en comptes de reposar alguna de les seves pel·lícules o obres de teatre. 

Per contra, Peña considera que la cobertura de la resta de mitjans, tant catalans com espanyols, va ser “espectacular” i acaba la missiva amb un resum letal de les seves consideracions respecte la notícia del TN: “Gemma, la redacció de la noticia és monstruosa i no gens professional, i sembla tendenciosa, ni que sigui de bona fe. Era molt fàcil contactar-nos o o documentar-vos bé. Raquel, l’emplaçament -al meu entendre- va ser indigne i aquests nyaps no haurien de formar d’un TN de la qualitat del que fas tu. Per desgràcia el mal ja està fet”. 

Nou comentari