El Canet Rock detecta 18 positius per Covid després de fer gairebé 8.000 tests

L'organització destaca que és el cribratge més important entre els joves, la població més afectada pels contagis

El Canet Rock ha detectat 18 positius en el cribratge massiu que s’està fent aquest dissabte hores abans que el festival obri les portes. Segons dades facilitades per la mateixa organització, un total de 7.900 persones han passat test d’antígens fins a les 13.00 h als diferents punts que ha habilitat el festival arreu del territori català. Els positius són cinc a Barcelona, dos a Girona, dos a Canet de Mar, dos a Tarragona, dos a Vilafranca del Penedès, dos a Vilanova i la Geltrú, un a Granollers, un a Sabadell i un a Manresa. La previsió és que més de 22.000 persones passin un test d’antígens per accedir al recinte, convertint el Canet Rock en el cribratge més important entre els joves, el grup de població més afectat pels contagis. Tal com estableix el protocol, les persones que han donat positiu al test d’antígens no han pogut accedir al recinte del Pla d’en Sala –on se celebra el festival- i se’ls ha derivat a un centre mèdic. Malgrat tot, se’ls retornarà l’import íntegre de l’entrada.

Presentar un resultat negatiu és un requisit indispensable per poder accedir al festival. És per això que l’organització ha habilitat fins a 15 punts a tot Catalunya per poder fer-se un test d’antígens. La prova té un cost de set euros per qui va comprar l’entrada aquest any, mentre que els que van conservar l’entrada de l’any passat –cal recordar que l’edició anterior es van cancel·lar per a pandèmia- no van haver d’abonar l’import. Els testos es poden fer entre les 9.00 h i les 22.00 h a les localitats de Barcelona, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Olot, Reus, Sabadell, Tarragona, Tàrrega, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i el mateix recinte del festival, a Canet de Mar.

El Canet Rock és un dels esdeveniments inclosos dins el projecte Festivals per la Cultura Segura, una iniciativa que va arrencar amb el concert pilot de Love of Lesbian al palau Sant Jordi de Barcelona i del qual també formen part el festival Vida i el Cruïlla.

Llargues cues

Assistents al Canet Rock estan fent llargues cues de més d’una hora per fer-se un test d’antígens i aconseguir el resultat negatiu que els permeti entrar al recinte. Els punts amb les esperes més llargues han estat, sobretot, els centres a Canet de Mar i Barcelona, amb uns temps de cua d’entre una hora i una hora i mitja. Fonts de l’organització han explicat que molta gent ha anat a fer-se la prova abans de l’hora que tenia fixada per “l’efecte Vida” –el festival de Vilanova on hi va haver, també, llargues cues- i s’han desbordat les previsions que havien fet. Cap a quarts de quatre, el Canet Rock ja havia fet 13.300 testos d’antígens, més de la meitat dels 22.000 previstos.

Nou comentari