El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Daft Punk anuncia la seva separació després de 28 anys de carrera
  • CA

Epilogue és el darrer vídeo que Daft Punk ha compartit al seu perfil de YouTube. Si algú dels seus seguidors esperava aquest dilluns trobar-hi un tema de vuit minuts que servís d’avançament del seu proper treball, s’haurà endut una decepció. Es tracta del seu comiat. És un curt que posa punt i final al duo més influent de la música electrònica del segle XXI. Els francesos Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo deixen una carrera de 28 anys d’èxits a les seves espatlles. 

La mítica parella de robots és coneguda per èxits que han rebentat les pistes de ball d’arreu del món, com One More Time, Get Lucky o Around the World. No obstant, la seva qualitat musical ha permès que el seu llegat no quedi només en uns quants senzills, sinó en tots els temes dels seus àlbums. 

El duo francès ha estat sempre molt curós a l’hora de treure discos. Gairebé 30 anys de carrera haguessin servit a molts grups per treure a la llum més treballs, ja que ells dos només han publicat quatre àlbums d’estudi: Homework (1997), Discovery (2001), Human After All (2005) i Random Access Memories (2013).

El duo Daft Punk | ACN
El duo Daft Punk | ACN

El quart disc representava un canvi respecte els tres anteriors. Tenia una sonoritat més melancòlica i alhora comptava amb dues col·laboracions de luxe: Pharrell Williams i el cantant de The Strokes Julian Casablancas. Després d’aquest treball també van col·laborar amb el qui pot ser un dels grans pilars del pop del futur: The Weeknd. Tot feia pensar que el talent de Daft Punk podria agafar un viratge més comercial, però el cert és que la història del duo francès ha arribat al seu final.

A ‘Epilogue’ els dos robots caminen enmig d’un desert, però Thomas Bangalter es queda una mica enrere i decideix autodestruïr-se. Guy-Manuel de Homem-Christo, però, segueix caminant. No se sap, doncs, si el més baixet dels dos robots seguirà fent música en solitari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa