El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cuarentena Fest, un festival a distància perquè “la música no pari” malgrat el coronavirus
  • CA

Una trentena de músics independents d’arreu de l’estat espanyol impulsen el Cuarentena Fest, un festival musical a distància i transmès ‘en streaming’ per mitigar “la cascada imparable” de cancel·lacions de concerts i festivals per les mesures preventives davant del COVID-19. L’esdeveniment, no presencial, se celebrarà del 16 al 27 de març, i el ‘públic’ en podrà seguir les actuacions -gratuïtes- a través dels canals de YouTube dels artistes i de la pàgina web cuarentenafest.tumblr.com. “Que la música no pari, no”, arrenca el manifest fundacional d’un certamen on estan confirmats, per ara, artistes com Pavvla, Kids from Mars, Lois, Evripidis & his Tragedies, Bárbara, Betacam o Estrella Fugaz.

Els seus impulsors –músic d’arreu de l’Estat- pretenen que la música no s’aturi malgrat les mesures imposades que limiten l’assistència i l’aforament dels esdeveniments culturals. “Les sales i els músics estan patint les conseqüències en un ja de per sí sector precari”, lamenten en el manifest. Aquests artistes es proposen que “la música no pari” i que músics i segells independents “segueixin oferint cultura en aquests temps difícils”. “Si les circumstàncies no ens permeten trobar-nos amb els fans, volem seguir arribant-hi, en el seu confinament, a les seves cases”, plantegen.

Els concerts del Cuarentena Fest s’oferiran des dels “espais de creació” de cada un dels artistes, és a dir, en les actuals circumstàncies, el seu dormitori. I d’aquí, “a les cases de tota Espanya”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa