El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP garanteix que “el projecte independentista tira endavant”
  • CA

Eufòria continguda al Casino de l’Aliança del Poblenou de Barcelona, on la CUP segueix la nit electoral. Cares contentes però també una reflexió que s’hauran fet els votants de Junts pel Sí, i és que un gruix important de votants han dit ‘no’. Els resultats són espectaculars, 327.000 vots i 10 diputats, però l’esquerra independentista és conscient que el procés de ruptura haurà d’anar més lent del que hauria estat amb un 50% de vots independentistes. 

La CUP ha estat la darrera a comparèixer, i les prop de 400 persones que esperaven que els portaveus del partit els dirigissin un missatge han tingut temps de xiular Pedro Sánchez i Albiol a través de la pantalla gegant i d’aplaudir ferventment la intervenció de Duran Lleida.
Farà valer la clau de la governabilitat que ha obtingut,
però com ha recordat en campanya, sense torpedinar gratuïtament el procés. Això sí, quan s’asseguin a negociar amb Junts pel Sí un suport a un possible govern de concentració, les condicions sobre el pla de xoc social i l’inici d’un procés constituent segueixen inalterables. 

Finalment, cap a les 23.10h i després d’haver-se reunit en assemblea, Anna Gabriel i Antonio Baños han assegurat que estendran la mà a Junts pel Sí, però amb condicions. “El projecte independentista tira endavant, es constata que totes som necessàries -en referència a les dues candidatures- però que ningú és imprescindible, i el senyor Artur Mas no és imprescindible”, ha constatat Gabriel.

Per la seva banda, Baños ha dit que “avui és la nit en què tot comença, comença el procés de ruptura política i de desobediència, això no té aturador i nosaltres som l’accelerador”. El cap de llista de la CUP també ha assegurat que avui “el procés català és a totes les cancelleries europees, el món sap que no ens aturarem”, ha afegit.

En aquest sentit, Baños ha remarcat que “aquests resultats han de tenir conseqüències polítiques i jurídiques immediates, és a dir, la legalitat espanyola ha de ser desobeïda a partir de demà, desobeirem totes les lleis espanyoles que vagin en contra nostra, perquè avui la sobirania catalana ho ha deixat ben clar, a partir de demà només ens manem a nosaltres”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa