El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP, als treballadors de Valeo: “Vosaltres sou el país real”
  • CA

Els treballadors de la planta de Valeo, fabricant d’aires condicionats amb matriu francesa, fa 57 dies que estan acampats a les portes de fàbrica, en vaga per la voluntat de l’empresa de traslladar la producció a Saragossa. Avui, després que ja hagin visitat els treballadors Pablo Iglesias, Pedro Sánchez, Alberto Garzón i Oriol Junqueras, ha estat el torn de la CUP.

David Fernández i Albert Botran -número 5 per Barcelona-, han estat rebuts amb aplaudiments i amb el missatge de “Volem treballar i viure a Catalunya”. Reunits en assemblea amb els representants sindicals, Fernández i Botran han escoltat les peticions que els han fet com a partit polític. El representant de CCOO, Juan Jiménez, ha demanat a la CUP que facin “el possible perquè la Generalitat vagi a París i es reuneixi amb la direcció de Valeo per tal de resoldre el conflicte”, i ha avisat l’esquerra independentista que “us penseu molt bé amb qui esteu pactant, amb Junts pel Sí, perquè van ser el PP i CiU els culpables d’aquesta situació, perquè van aprovar la reforma laboral”.

Els treballadors també els han demanat que apostin per un marc de relacions laborals català, “que eviti situacions com aquestes i blindi el treball i la indústria de Catalunya”, i també que els ajudin amb “els vostres contactes a Europa” perquè volen demanar empara al Parlament Europeu. Aquí Fernández els ha respost: “És que no creiem en el Parlament europeu perquè és l’Europa de la troica, però tenim altres contactes a Europa, no patiu”, ha afegit.

En acabar l’assemblea, Fernández s’ha dirigit a tots els treballadors presents i els ha dit que “vosaltres sou el país real”, i els ha recordat que tots els avenços socials i les millores de les condicions de treball “s’han aconseguit amb vagues generals i amb herois com vosaltres”. El número 5 de la CUP per Barcelona, Albert Botran, els ha garantit que “la nova república que construirem serà en part gràcies a lluites com la de Valeo, que no poden caure en l’oblit, perquè un país sense treball és un país sense sobirania”.

Fernández s’ha acomiadat dels treballadors de Valeo assegurant-los que han vingut a visitar-los “per solidaritat de classe”, i els ha garantit que en el nou país “no posarem catifes vermelles a les empreses, sinó que treballarem pel treball digne i la distribució de la riquesa”.

Valeo va plantejar el trasllat de la planta de producció a Saragossa el passat 28 de juliol. Des d’aleshores, els treballadors fan vaga, no cobren el salari però tampoc no poden cobrar l’atur. És per això que han habilitat una caixa de resistència per poder fer front a pagaments de companys que “ja no poden pagar els serveis bàsics o la hipoteca”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa