El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Díaz compara independentisme i franquisme: “No entenc que ja no es pugui dir ‘te quiero’ i t’estimo”
  • CA

La presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Díaz, ha entrat en campanya. La dirigent socialista ha donat suport al candidat català, Miquel Iceta, en un acte del PSC al TecnoCampus de Mataró. La sala del TCM-2 s’ha omplert, però hi ha hagut menys de 300 persones en aquest míting. Sembla poca gent, tenint en compte que la gran convidada era Díaz, tota una dirigent que sonava com a candidata a la Moncloa.

Díaz, molt aclamada pel públic socialista, ha estat contundent i ha arribat a comparar franquisme i independentisme quan ha afirmat: “Van ser homes estrets de ment els que van prohibir part de la riquesa que era la vostra llengua. Ara no puc entendre que, amb tot el que es va patir, es pugui perdre part d’aquella riquesa, que ja no es pugui dir ‘te quiero‘ i ‘t’estimo'”, en una intervenció molt aplaudida.

A més, la presidenta andalusa ha afirmat que “estimar Catalunya és estimar Espanya”, i que ella nota que Catalunya també és la seva terra perquè “aquí hi viuen molts andalusos”.

Díaz també ha recorregut a la història per preguntar als independentistes si “tant els preocupa el que va passar fa 400 anys [sic], i els morts de fa 4 segles? No els preocupa l’harmonia, la concòrdia i la convivència que hi ha ara?”. Sembla que Díaz s’ha passat de 100 anys, en la referència al Tricentenari del 1714.

Hi havia força expectació per l’acte d’aquesta tarda a Mataró per la presència de Díaz, però l’ambient entre el públic no ha sigut el d’altres mítings amb, per exemple, Patxi López o Pedro Sánchez. A Iceta ja se’l veu cansat de la campanya, amb menys entusiasme i amb un discurs molt repetitiu. Caldrà veure com va l’acte de demà dimecres a l’Hospitalet, amb Felipe González com a estrella.

La tira de campanya, per Bitu:

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa