El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ángel Gabilondo, als catalans: “Si us plau, no marxeu, que us necessitem”
  • CA

El portaveu del PSOE a l’Assemblea de Madrid i exministre d’Educació, Ángel Gabilondo, ha suplicat als catalans que no votin independència en les eleccions plebiscitàries del 27-S. En un acte al Pavelló de la Maurina de Terrassa, on ha donat suport al candidat del PSC, Miquel Iceta, Gabilondo s’ha dirigit als catalans per demanar-los: “No marxeu enlloc, si us plau, us necessitem, ens feu molta falta a Espanya. Miquel, treu-nos de tot això!”.

El dirigent del PSOE, aplaudit quan ha avançat que no parlaria en català “per no espatllar l’idioma”, ha assegurat que si Catalunya és independent no serà membre de la Unió Europea. “Qui pensi que els seus habitants estaran a Europa s’equivoca”, ha dit per després apuntar que la independència “serà una fanfarronada cultural i social”.

Estructures d’Estat amb “peus de fang”

En declaracions als periodistes abans del míting, Iceta ha etzibat que l’últim govern català ha estat “una gran estafa” pel suport que ha rebut Artur Mas primer del PP i després d’ERC, i ha afegit que Junts pel Sí és “una gran mentida” perquè “el seu projecte no va enlloc”.

A més, el candidat socialista ha acusat la llista unitària de ser culpable de la sentència del Tribunal Constitucional, que aquest dilluns ha suspès la llei de l’Agència Tributària Catalana. “Les estructures d’Estat tenen peus de fang. La sentència és una prova més que les coses mal fetes acaben malament”, ha reiterat Iceta.

Finalment, el líder del PSC ha assegurat que si Junts pel Sí guanya les eleccions hi haurà “una gran frustració”. En l’acte, amb Pere Navarro a primera fila, Iceta també ha rebut el suport de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol.

Per cert, l’organització del PSC ha corregut cortines per delimitar l’espai del Pavelló, de manera que el míting s’ha celebrat en la meitat de la pista de bàsquet, que no s’ha omplert.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa