El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
TVE ha rebaixat la cobertura del govern espanyol del 47 al 24% en dues setmanes després de l’avís de la JEC
  • CA

Els informatius de Televisió Espanyola han rebaixat el temps que dediquen a cobrir els esdeveniments del govern encapçalat per Mariano Rajoy del 47 al 24% entre el 23 de novembre i l’11 de desembre, després que la Junta Electoral Central (JEC) instés RTVE en un acord del 2 de desembre a extremar la vigilància per evitar que hi hagués “una diferència important” en el minutatge del temps dedicat al govern i al partit que li dóna suport respecte de la resta de formacions concurrents a les eleccions. En el mateix termini, el percentatge de temps dedicat al PP ha estat del 36,81% i el que s’ha dedicat al PSOE ha estat del 25,56%.

El recurs interposat a la JEC que es va resoldre el 2 de desembre era del PSOE. Hi denunciava presumptes incompliments dels principis d’igualtat, proporcionalitat i neutralitat en la cobertura informativa de la campanya electoral. Aquella queixa va motivar l’acord en virtut del qual RTVE va disminuir a la meitat la cobertura que feia del govern de Rajoy.

Amb posterioritat, el PSOE va interposar un altre recurs davant la JEC per entendre que malgrat aquella sentència se seguien incomplint els principis d’igualtat, proporcionalitat i neutralitat. Aquest segon recurs ha estat desestimat per la JEC per entendre que la cobertura que s’ha fet entre el 23 de novembre i l’11 de desembre, a partir de les dades de cobertura facilitades per RTVE, no permeten apreciar vulneració en aquests principis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa