L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) ha redactat un editorial conjunt després dels darrers esdeveniments en què la Guàrdia Civil s’ha presentat en diversos mitjans de comunicaicó i ha registrat impremtes amb l’objectiu d’impedir l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. El text, enviat a més de 250 mitjans, porta per títol “Per un futur sense amenaces” i destaca que “l’agressivitat de les institucions de l’Estat no es limita al Govern o el Parlament, sinó que a hores d’ara afecta la immensa majoria dels municipis catalans; els mitjans de comunicació que els desagraden, com és el cas de mitjans del nostre col·lectiu que han rebut requeriments per a que deixin de publicitar el referèndum i finalment els drets cívics de tots els ciutadans, també els que tenen decidit votar contra la independència”.

El text de l’editorial també subratlla que “Catalunya sembla estar sota un estat d’excepció decretat, però no declarat“. Per a l’AMIC, “tot plegat ha generat una situació insostenible, que només pot superar-se seguint per la via democràtica”. És per aquest motiu que els mitjans que hi formen part -generalistes, temàtics i locals i territorials- demanen a la ciutadania que es mobilitzi el pròxim 1 d’Octubre, “que manifesti el nivell de voluntat de sobirania d’aquest país i el desig de democràcia dels ciutadans”. “Cedir a la por seria incompatible amb un futur de dignitat democràtica”, s’assegura en el text. 

 

Finalment, els mitjans de comunicació de proximitat reiteren el seu “compromís amb el poble al qual ens adrecem”, de manera que continuaran “informant i donant veu amb llibertat a una societat que vol estar informada i opinar”. “Hi som i hi serem, com ho hem fet sempre, com feu els nostres lectors”, conclou el text. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa