El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Més de 500 fotoperiodistes alerten de la “preocupant situació” de la fotografia
  • CA

 

Un total de 571 professionals del fotoperiodisme de tota Espanya s’han adherit a ‘O qualitat o gens. Carta oberta dels fotoperiodistes a la ciutadania’, un text en el qual s’alerta de la “preocupant situació” que viu la fotografia, i en el qual reivindica aquest mitjà no només com a reflex del periodisme, sinó de la societat.

 

El manifest, publicat al setmanari digital ‘Report.cat’ del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC), ha estat presentat aquest dimarts al col·legi, i reivindica la fotografia com a “primer factor de credibilitat del mitjà de comunicació”.

 

“Paradoxalment, el fotoperiodisme està fortament qüestionat ara que la imatge a la societat té més força que mai”, afirma el text, i reclama que els professionals fotoperiodistes han de marcar diferències i posicionar-se com a valor afegit dins dels mitjans i apostar per la qualitat.

El text lamenta la gairebé desaparició dels editors gràfics, la “precarietat crònica i els constants acomiadaments de professionals, substituïts per imatges de procedència dubtosa i cedides amb intencions publicitàries”.

 

Els fotoperiodistes advoquen per, “davant el pensament únic i el bombardeig d’imatges trivials”, apostar per la visió diferenciada, crítica, innovadora i creativa del fotògraf, amb editors que publiquin imatges compromeses.

 

Per això aixequem la veu abans que un dia els lectors s’adonin que els mitjans ja no publiquen fotografies, sinó simples taques de color que no aporten gens“, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa