El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La FAPE reclama acabar amb l’assetjament online a les periodistes
  • CA

La Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) ha reclamat als mitjans de comunicació que prenguin “mesures concretes” per eradicar l’assetjament online que pateixen les periodistes a les xarxes socials i en pàgines web. Segons un estudi de la Federació Internacional de Periodistes (FIP), un 43% de les professionals han patit abusos online, tot i que només la meitat, un 53%, en van informar a la direcció dels seus mitjans de comunicació, als sindicats o a la policia. A més, en dos terços dels casos no es va fer res. La federació internacional recorda que l’assetjament online és “una qüestió de salut i seguretat que s’ha de considerar com a tal a la indústria dels mitjans de comunicació”.

En aquest sentit, María Ángeles Samperio, presidenta del comitè de gènere de la FIP, reclama una “resposta col·lectiva a través de polítiques internes, legislació i senyals externes de suport”. “Només si les professionals se senten protegides podran donar veu a la societat, a les dones que pateixen maltractaments. Les organitzacions de periodistes hem de contribuir a eradicar l’abús”, afirma.

En aquest sentit, la FIP ha creat una guia que, entre d’altres recomanacions, proposa que els mitjans de comunicació tinguin un grup de treball per examinar denúncies d’abús, donar suport i organitzar una resposta davant dels agressors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa