El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els treballadors de la CCMA demanen la renovació del Consell de Govern
  • CA

 

Els comitès d’empresa de TV3 i CatRàdio han defensat davant la comissió de control del Parlament que la renovació del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) es faci amb una àmplia majoria dels grups parlamentaris del Parlament. Roser Mercadé, presidenta del comitè d’empresa de TV3, ha defensat la necessitat d’un nou contracte programa plurianual que garanteixi un finançament estable i de llarg recorregut de la Corporació i ha subratllat la necessitat de treure els mitjans públics del ”mig de la batalla política per deixar de ser una trinxera”. Marc Olivé, membre del comitè d’empresa de CatRàdio, s’ha referit a la negociació del conveni col·lectiu de l’ACN, i ha defensat la necessitat que els treballadors de l’ACN tinguin les mateixes condicions laborals que els empleats del mitjans públics de la CCMA.

 

Els comitès d’empresa de TV3 i CatRàdio van demanar el març passat la compareixença davant de la comissió de control de la CCMA per demanar una solució al dèficit de finançament sobrevingut arran de la nova interpretació de l’Agència Tributària sobre l’IVA de les subvencions

 

Tot i haver-se solucionat en part la crisi amb l’aportació extraordinària del Govern de 20,4 milions d’euros a la CCMA, els comitès han mantingut la compareixença i en les seves intervencions han reclamat la necessitat d’un contracte programa plurianual que garanteixi el finançament dels mitjans públics. Mercadé ha manifestat que disposar d’un contracte programa ”és bo, beneficia a tots i és un factor d’estabilitat”

 

Roser Mercadé ha recordat als diputats que la Corporació és molt més que un mitjà de comunicació, perquè en realitat és ”una màquina de producció d’audiovisual que serveix per dinamitzar la producció industrial del sector audiovisual català’‘. 

La presidenta del comitès de TV3 ha assegurat que l’actual finançament de la CCMA està excessivament ”ajustat” i que amb uns 30 euros per català que té de cost ”és una bomba d’eficiència’. 

 

Tots els grups parlamentaris han intervingut per manifestar el seu acord en l’aprovació d’un contracte programa plurianual.

 

Mercadé també s’ha referit a la necessitat de fer una oportunitat de la renovació dels càrrecs del Consell de Govern de la CCMA. Cal imposar criteris de majories, de professionalitat i d’eficiència per treure els mitjans públics del ”mig de la batalla política per deixar de ser una trinxera”. La renovació per àmplia majoria permetria ”superar aquestes baralles polítiques”, ha defensat. 

Defensa dels treballadors de l’ACN

 

Els comitès d’empresa de TV3 i CatRàdio han volgut aprofitar la seva compareixença en la comissió de control de la CCMA del Parlament per defensar al comitè d’empresa de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) i denunciar el bloqueig que estan patint en la negociació del seu primer conveni col·lectiu. 

 

Mercadé ha reclamat als diputats de la comissió que s’interessin per la negociació d’aquest conveni col·lectiu dels treballadors de l’ACN, que en aquest moments es regulen pel conveni col·lectiu d’oficines i despatxos que no té res a veure en la seva feina.

 

La presidenta del comitè de TV3 ha qualificat de ”lamentable” l’estat de la negociació d’aquest conveni. 

 

Marc Olivé, membre del comitè d’empresa de CatRàdio, ha secundat les paraules de Mercadé i ha manifestat que els treballadors de l’ACN ”no haurien de tenir unes condicions laborals diferents a les que tenen els treballadors de TV3 i CatRàdio”
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa