El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El CAC avala un programa de Catalunya Ràdio sobre la presó incondicional dels presos polítics
  • CA

 

El ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha considerat que l’edició del programa ‘Solidaris’ de Catalunya Ràdio dedicada a la declaració de presó incondicional de diferents polítics catalans va complir amb el ‘Llibre d’estil’ de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

 

L’actuació del CAC es va iniciar arran de la queixa d’una persona sobre “una eventual falta de pluralitat i neutralitat del presentador”, i el CAC ha avalat l’actuació amb tres vots a favor, tres en contra i el vot de calitat del president, Roger Loppacher, ha informat aquest divendres l’organisme regulador en un comunicat.

 

L’edició del programa del 24 de març, sota el títol ‘No normalitzar la repressió‘, va abordar la declaració de presó incondicional per a diferents presos polítics, dictada el dia anterior, i va realitzar un debat en què participen persones amb “un punt de vista rellevant”.

 

Els convidats pertanyien al món associatiu i a institucions com la Generalitat relacionades amb la cultura de pau, la promoció de drets humans i la protecció de drets, i el conductor hi va introduir elements de valoració en relació amb el tema tractat.

 

Per això, el ple del CAC considera que les valoracions o interpretacions professionals realitzades pel presentador del programa “no suposen una contravenció” al Llibre d’Estil de la CCMA, encara que adverteix de la importància de cenyir-se escrupolosament a les seves previsions i delimitar els elements que són interpretacions o valoracions professionals.

 

En un vot particular, les conselleres Eva Parera i Carme Figueras han considerat que al llarg del programa “es vulnera de forma reiterada l’apartat objectivitat, imparcialitat i equilibri informatiu” del Llibre d’Estil de la CCMA, i han remarcat que acords com aquest posen en dubte la credibilitat del CAC.

 

Per la seva banda, el conseller Daniel Sirera ha assenyalat que en les seves valoracions el presentador fa una “clara presa de partit”, i veu contradictori que en l’acord es digui que compleix el Llibre d’Estil i al mateix temps requereixi escrupolositat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa