El deliri del diari ‘Abc’ contra l’escola de Canet pel castellà

El diari ABC ha publicat aquest divendres un article d’opinió ple de deliri i catalanofòbia. Es titula Nuestra Rosa Parks i l’escriu José F. Peláez. L’article parla sobre la polèmica sorgida a Canet de Mar, on una escola ha estat obligada a fer el 25% de les seves classes en castellà. El cas és que tracta les presumptes i suposades amenaces que hauria rebut aquesta família, però tracta el nen de víctima i no els seus pares.

Així, el text compara aquest alumne de P5 amb “Rosa Parks, Mandela, David davant de Goliat i Roma davant dels bàrbars“, i acusa els partidaris de defensar la immersió lingüística a l’escola catalana de pertànyer al “feixisme“, així com assegurar que aquells que estan a favor d’imposar la llengua castellana en aquests infants estan també a favor de la “democràcia”. És per tot això que el text parla de “gent bona” i “gent dolenta, que és la que no sent, la malalta d’odi, la que s’ofega en la seva bilis i es posa malalta cada dia en la pudor de peus i de fuet de la seva pròpia tragèdia”.

Així mateix, l’article assegura que en aquesta qüestió sobre el català i el castellà a l’escola catalana “no hi ha termes mitjos”. Assegura que “qui tiri pedres a un nen pel fet de reivindicar els seus drets, la seva llibertat com a be jurídic i la seva dignitat és el mal total i absolut perquè no va contra un nen sinó contra tots els nens”. També opina que “els drets te’ls dona la Constitució, però la dignitat és una cosa que no t’ha de reconèixer ningú més que tu mateix, la teva visió de l’ésser humà, les teves lectures, la teva pietat, el record dels avis quan t’explicaven contes de fades, la teva manera de plorar, de lluitar…”.

L’autor de l’article també fa una comparació entre aquesta qüestió i el rugbi. “Els amants d’aquest esport sabem que només es pot reunir la força necessària per placar una bèstia dues vegades més gran que tu quan ets conscient que al teu darrere hi ha catorze tios disposats a donar fins la seva darrera gota de sang per tu”. Segons l’article, aquestes persones que donen suport al nen són tots els espanyolistes que volen imposar el castellà a l’escola catalana.

Comentaris

    Ricard Desembre 10, 2021 | 15:41
    Xenofòbia per escrit.
    A catalunya el català Desembre 11, 2021 | 02:55
    Quina xusma a espanya.

Nou comentari