El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CIA es reforça a Catalunya
  • CA

Els serveis d’intel•ligència dels Estats Units tenen Catalunya com un punt prioritari en la lluita contra el terrorisme. Agents de la CIA hi treballen per controlar l’islamisme radical, coordinats des d’una oficina específica ubicada al consolat dels EUA a Barcelona. Els espies treballen principalment a les demarcacions de Tarragona i Barcelona, on els gihadistes són més actius i arrelats.

Aquesta informació, publicada pel Punt-Avui, va ser anunciada a Madrid en el context d’unes jornades sobre gihadisme i ha estat confirmada per fonts de la lluita antiterrorista.

La tasca dels agents secrets se centra en identificar, ubicar i seguir els sospitosos. Experts en fonamentalisme islàmic indiquen que, a Catalunya, la tasca dels seus adeptes se centra en l’obtenció de finançament, captació de membres i suport logístic. Aquesta realitat ha propiciat la cooperació dels serveis secrets de molts països, així com l’ubicació permanents d’espies internacionals al nostre país. A part dels agents nord-americans, al Principat també n’hi ha de marroquins, paquistanesos, indis i israelians.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa