Tret de sortida oficial dels Premis Vinari 2019

Es presenten els Premis Vinari 2019 el mateix dia que comencen els tastos preliminars. Enguany es premiarà també el millor membre del jurat
Xoán Elorduy de l'Incavi, Pere Regull, alcalde de Vilafranca, Eva Vicens, directora dels Premis Vinari i Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica

"Els Premis Vinari han contribuit a l'increment del consum de vi català a Catalunya". Així de contundents s'han mostrat l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull i el director de l'àrea de recerca de l'Incavi, Xoán Elorduy, en la roda de premsa de presentació dels Premis Vinari 2019 que s'ha fet aquest dilluns al migdia a l'Espai Àgora de Vilafranca. 

D'aquesta manera, es dona el tret de sortida oficial a la setena edició del concurs de vins catalans que justament aquest dilluns ha començat la fase de tastos preliminars que avaluen els prop de 1.000 vins que s'hi han presentat. 

Per Regull "els Premis Vinari van ser un encert pels que ho van idear i una valentia pels que els hi vam donar suport, quan només era una idea. La nostra intenció és que els premis Vinari es quedin a Vilafranca, hi són i els volem continuar tenint. Ens reforça el nostre ADN”.

Inici dels tastos dels Premis Vinari 2019
Inici dels tastos dels Premis Vinari 2019 | M.R.F.

 

Pel Regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Joan Manel Montfort, "a l'hora de la veritat es fa poca pàtria amb el vi, quan realment el producte és boníssim. I la difusió que es fa dels nostres vins a través dels Premis Vinari és un gran acte de país".

Per la directora del concurs, Eva Vicens, "els Premis Vinari són un altaveu del vi català, una eina pels consumidors, però també perquè els cellers puguin donar a conèixer el seu producte".

Amb l'inici dels tastos preliminars, es posa en marxa l'engranatge per avalauar quins són els millors vins de Catalunya. Els vins que superin la primera fase es tastaran a Rubí a principis de setembre i d'allà en sortiran els guanyadors que es donaran a conèixer divendres 11 d'octubre en una gran gala a Vilafranca del Penedès.

Tots els vins concursen per categories, blancs joves, blancs amb criança, negres joves, negres de criança, negres de guarda, vins dolços, vins rosats, escumosos rosats, escumosos joves, escumosos reserva, escumosos gran reserva i escumosos antigues reserva. Tots ells classificats en ors, plates i bronzes. Dels escumosos, el que tingui una puntuació més alta rebrà el Gran Vinari Escumós i el millor dels millors s'emportarà el Gran Vinari d'Or. 

EnoAula de Xavi Nolla donarà el premi al Millor Jurat
EnoAula de Xavi Nolla donarà el premi al Millor Jurat | M.R.F.

 

A la gala final, a més dels premis per categories, es lliuraran els premis especials. El premi Nissan al Millor Projecte Ecològic, el premi Vins i Licors Grau a la trajectòria professional en el món del vi, el premi AGBAR a la Millor Etiqueta, imatge o packaging, el premi Riedel Euroselecció al Millor Celler, que serà per qui s'emporti més guardons de l'edició, i la novetat d'aquest any, és el Premi EnoAula que reconeixerà el  millor tastador del panel de tast.

Els Premis Vinari dels vins catalans, organitzats per VADEVI.cat, van nàixer el 2013 amb l'objectiu de donar a conèixer l'ampli ventall de vins que s'elaboren al país i d'orientar a més al consumidor final sobre el producte local de qualitat. I són possibles gràcies al patrocini de CaixaBank, l'Ajuntament de Vilafranca de Penedès; l’Ajuntament de Rubí, Vins i Licors Grau, Nissan Elèctric, AGBAR i Euroselecció Riedel; enoAula, Gràfiques VARIAS, Suberis Legatus, l’INCAVI; Informàtica i+, Tast Control, l’Escola d’Hoteleria Joviat i Establiments Domingo també se sumen a l’edició 2019; i cal agrair el suport de totes les Denominacions d'Origen de Catalunya i les Associacions de Sommeliers i Enòlegs de Catalunya.