L’autor del millor panettone del 2020, acusat d’agredir un treballador

L'agressió es va desencadenar per una discussió sobre com coure els croissants

L’autor del millor panettone d’Espanya 2020, José Antonio Sáez, hereu de la pastisseria Xocosave de Riudoms (Baix Camp), ha estat denunciat davant dels Mossos d’Esquadra per part d’un treballador que l’acusa d’un presumpte delicte de lesions. Segons han confirmat fonts de la policia i ha explicat el mateix denunciant a EL MÓN, els fets van tenir lloc divendres passat a les vuit del matí a les instal·lacions de l’empresa. La baralla entre Sáez i el treballador van començar per una discussió sobre la forma de coure els croissants, segons el denunciant.

En conversa amb EL MÓN, el denunciant, Genís Ciurana Mayordomo, ha explicat que Sáez va acostar-se a supervisar el procés de cocció dels croissants i com que no li va agradar va donar unes indicacions que el treballador va qüestionar. “Es va posar a la defensiva i es va alterar”, ha comentat Ciurana. La discussió va anar creixent fins que els dos van acabar intercanviant-se insults, segons el denunciant el pastisser li va dir gilipollas i ell li va contestar que era un fill de puta.

El treballador, de 28 anys i que treballa per Xocosave des del gener d’aquest any, es va dirigir a adminsitració per deixar la feina. Segons la seva versió dels fets, Sáez l’hauria atacat per l’esquena, donant-li “cops de puny i puntades de peu” amb unes botes especials de seguretat per treballar al forn que tenen la punta de “ferro”. “Em va fer caure a terra i jo em vaig fer una bola, em va seguir hostiant com si no hi hagués demà per tot el cos”. Dues persones haurien intentat separar-los sense èxit.

Ciurana assegura que quan es va poder desempallegar de l’agressor va trucar al 112 i van venir una patrulla dels Mossos d’Esquadra i una ambulància. El treballador explica que va ser traslladat a l’hospital Sant Joan de Reus on li van fer radiografies a les costelles, la mà i el turmell. “Tinc costelles amb fissures, però no trencades, el turmell també amb una fissura, el dit petit d’una mà desplaçat i estic pendent que em diguin si cal operar. Un ull el tinc vermell dels cops”. EL MÓN no ha pogut aconseguir fins aquest moment la versio dels fets per part de Xocosave.

Fonts de la policia catalana confirmen l’agressió i expliquen que el pastisser va ser detingut en un primer moment per prendre-li declaració. L’home va ser deixat en llibertat poc després. El denunciant, que assegura que li han hagut de posar una fèrula en una mà i una altra al turmell, manifesta que en els mesos que porta treballant a l’empresa ja havia estat agredit verbalment i que li va sorprende que el pastisser arribés divendres a agredir-lo físicament.

Nou comentari