El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’acusat de maltractar al seu fill de dos mesos, en llibertat provisional
  • CA

El jutjat de guàrdia d’Arenys de Mar ha acordat la llibertat provisional de l’home acusat de maltractar el seu fill, un nadó de dos mesos ingressat a la UCI de la Vall d’Hebrón. Com a mesures cautelars també  s’ha acordat la.compareixença setmanal en el jutjat, la retirada de passaport, prohibició de sortida del país i la prohibició d’apropar-se al seu fill a una distància inferior a 500m. La una causa oberta pel delicte de lesions i/o maltractament en l’àmbit familiar.

 

 El nadó segueix ingressat a l’UCI de l’hospital Vall d’Hebron i “continua estable dins la gravetat”. Va ser el centre hospitalari el que va activar el protocol per maltractament i va donar l’alarma als Mossos, que van detenir el pare del petit en un municipi del Maresme dijous a la tarda. A l’arrestat, de nacionalitat uruguaiana i de 21 anys, se l’acusa d’un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions. Divendres, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va obrir un expedient de desemparament i va assumir la tutela del nadó.

 

En paral·lel, el Departament de Salut, a través de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert aquesta setmana un expedient per investigar l’assistència prèvia que ha rebut el nadó a diferents centres en les darreres setmanes, segons informa el Govern. A més, Afers Socials està analitzant l’actuació dels serveis socials municipals. D’altra banda, la conselleria s’ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l’infant.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa