L'acusat de maltractar al seu fill de dos mesos, en llibertat provisional

El nadó segueix ingressat a l'UCI de l'hospital Vall d'Hebron i "continua estable dins la gravetat"

El jutjat de guàrdia d'Arenys de Mar ha acordat la llibertat provisional de l'home acusat de maltractar el seu fill, un nadó de dos mesos ingressat a la UCI de la Vall d'Hebrón. Com a mesures cautelars també  s'ha acordat la.compareixença setmanal en el jutjat, la retirada de passaport, prohibició de sortida del país i la prohibició d'apropar-se al seu fill a una distància inferior a 500m. La una causa oberta pel delicte de lesions i/o maltractament en l'àmbit familiar.

 

 

 El nadó segueix ingressat a l'UCI de l'hospital Vall d'Hebron i "continua estable dins la gravetat". Va ser el centre hospitalari el que va activar el protocol per maltractament i va donar l'alarma als Mossos, que van detenir el pare del petit en un municipi del Maresme dijous a la tarda. A l'arrestat, de nacionalitat uruguaiana i de 21 anys, se l'acusa d'un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions. Divendres, la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) va obrir un expedient de desemparament i va assumir la tutela del nadó.

 

 

En paral·lel, el Departament de Salut, a través de la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert aquesta setmana un expedient per investigar l'assistència prèvia que ha rebut el nadó a diferents centres en les darreres setmanes, segons informa el Govern. A més, Afers Socials està analitzant l'actuació dels serveis socials municipals. D'altra banda, la conselleria s'ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l'infant.

 

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?