Un mossèn de Calella vincula denúncies per abusos amb el Procés

Diu que Miquel Hurtado "no semblava molt abusat sinó que estava en un joc i ja li anava bé", en relació amb el monjo de Montserrat

 

Cinto Busquet, mossèn de Calella, ha relacionat les denúncies contra el monjo de Montserrat Andreu Soler per abús sexual amb el Procés, i ha apuntat que Miquel Hurtado, la primera víctima que va denunciar, en algunes fotos "no semblava molt abusat, sinó que estava en un joc i que ja li anava bé". "No estic dient que no hi hagués res, però que en aquest moment, a 25 anys de distància, que tregui això contra Montserrat... No vull anar més enllà però en el moment del procés polític que vivim, i tot el que els mitjans han dit de Montserrat per desqualificar Montserrat sabent el que representa en l'imaginari català... A mi això em fa pudor de socarrimat", ha exclamat en declaracions a Ràdio Calella TV. Busquet s'ha disculpat després per l'expressió que fa referència als abusos a Hurtado.

 

El mossèn ha aclarit que no era la seva intenció "treure importància" al que "hagi pogut passar en el passat respecte al germà Andreu Soler". "I molt menys no era la meva intenció ferir o menystenir el sofriment que el senyor Miguel Hurtado hagi pogut tenir o les conseqüències que això hagi pogut portar en la seva vida", ha afegit Busquet, que s'ha disculpat especialment per una expressió "desafortunada", en referència a la part on diu que "això ja li anava bé".

 

 

En les seves primeres declaracions, Busquet ja va rebutjar qualsevol tipus d'abús sexual a menors, especialment en el marc de l'Església, però ha lamentat que per uns quants casos s'estigui criminalitzant tota una institució.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?