El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Plataforma per la Llengua demana millorar la situació del català a Europa
  • CA

 

 

La Plataforma per la Llengua ha demanat als candidats a les eleccions europees que es comprometin a millorar la situació del català a Europa, on no és una de les llengües oficials de la Unió Europea. S’ha reunit amb l’eurodiputat d’ERC Jordi Solé, el candidat dels comuns Ernest Urtasun i l’eurodiputada d’IU Marina Albiol, i ho farà pròximament amb el PDeCAT, ha informat aquest dimarts en un comunicat.

 

Els candidats s’han compromès a treballar conjuntament amb la Plataforma per la Llengua per aconseguir que el català sigui la 25a llengua oficial de la Unió Europea. Malgrat això, l’entitat els hi ha presentat 10 compromisos específics més, per tal de millorar la situació de la llengua mentre no s’aconsegueixi l’oficialitat. “Actualment, per exemple, els eurodiputats no poden expressar-se en català al Parlament Europeu, tot i que el president Tajani va comprometre’s a fer-ho possible. Cal recordar-li, a ell i al proper president de la cambra, que hi ha marge jurídic i pressupostari perquè pugui fer-se”, ha apuntat Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua.

 

“Necessitem també que estigueu atents als diversos reglaments i directives que s’aproven, que molt sovint no tenen res a veure amb llengua, però que indiquen que aquelles normatives han de complir-se amb una llengua oficial de la Unió Europea. I aquí és on ja ha quedat discriminat el català”, ha transmès Escuder.

  

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa