Marxa a peu d'un activista ebrenc fins al Parlament Europeu per denunciar el judici de l'1-O

El trajecte de Rai López, de mil dos-cents quilòmetres, s'ha batejat com a 'Camí a la República'

 

 

 

L'activista de les Terres de l'Ebre, Rai López, farà una marxa a peu fins al Parlament Europeu "per denunciar el judici polític" al procés independentista català i "per exigir la implementació de la República Catalana" o la celebració d'un nou referèndum avalat per Europa. El 24 de març començarà el trajecte a Cervera de la Marenda, a la Catalunya Nord, i té previst fer recorreguts diaris d'uns trenta quilòmetres. Durant un mes, la ruta farà aturades per les principals ciutats del cor d'Europa, "prioritzant aquelles que han tingut una simbologia especial a llarg de la història catalana". El recorregut final que s'ha previst és de mil dos-cents quilòmetres. López anima a altres persones a sumar-s'hi per demostrar "la unitat" de l'independentisme.

 

 

En la planificació, López preveu arribar durant la Setmana Santa a París i d'allí anar a la Casa de la República, a Waterloo, Bélgica, on confia ser rebut pel president Carles Puigdemont i la resta de consellers exiliats. La darrera part del viatge es farà cap al Parlament Europeu, on preveu quedar-se "indefinidament" fins que es compleixin les demandes d'aquesta marxa reivindicativa, la implementació efectiva de la República Catalana i la validació del resultat del referèndum de l'1-O, la convocatòria d'un nou referèndum avalat per Europa, i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg en el judici al procés.

 

 

L'activista ebrenc fa una crida a acompanyar-lo en aquesta marxa a tothom qui ho vulgui, per trams o completa. Segons explica en un comunicat, algunes persones ja s'han sumat a la iniciativa a través del web www.camialarepublica.cat

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?