El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Torrent expulsa del ple del Parlament el diputat del PP Santi Rodríguez
  • CA

 

El president del Parlament, Roger Torrent, ha expulsat aquest dijous del ple del Parlament el diputat del PP Santi Rodríguez després de protagonitzar una discussió amb els diputats de la CUP. Fonts del Parlament assenyalen que es tracta de la primera expulsió d’un diputat en la història de la cambra catalana. Torrent ha pres aquesta mesura després de cridar-lo a l’ordre en tres ocasions en el transcurs del debat d’una moció de Cs sobre l’escola catalana. En la discussió s’han col·lat els fets d’aquest matí al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on la candidata del PP pel 28-A Cayetana Álvarez de Toledo ha estat increpada per un grup d’estudiants quan accedia a un acte de l’entitat juvenil S’ha Acabat. Rodríguez hauria format part de la comitiva que acompanyava Álvarez de Toledo.

 

La diputada del PP Esperanza García ha demanat el torn de paraula per al·lusions i ha fet referències crítiques a la CUP. Des de les files cupaires la diputada Natàlia Sánchez ha mostrat una imatge que ha començat a córrer per les xarxes socials on es veu un home que semblaria ser Rodríguez entre la multitud a la UAB aixecant el braç, gest que alguns interpreten com la salutació feixista. ‘El Món’ ha inentat infructuosament contactar amb el PP català per aclarir els fets.

 

 

Posteriorment, l’organització S’ha acabat, ha difós a través de les xarxes un missatge del seu president en què explica que es desconeix la persona que ha fet la salutació nazi i que l’entitat juvenil la “condmenna”

 

 

Després de la intervenció de García, i quan Torrent havia cedit el torn de paraula al socialista David Pérez, el mateix Rodríguez ha començat a discutir amb els cupaires i ha estat aleshores que Torrent, després de cridar-li l’atenció en tres ocasions, ha decidit expulsar-lo. Rodríguez ha abandonat l’hemicicle i Esperanza García darrere seu.

 

Segons fonts de presidència del Parlament, el 1994 es va estar a punt d’expulsar un diputat també del PP, Josep Curto, però finalment no es va prendre la mesura perquè l’afectat va demanar disculpes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa