El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
SCC aprova impulsar una plataforma d’afectats pel procés independentista
  • CA
Representants de Societat Civil Catalana, en un acte | Europa Press

 

 

L’assemblea de socis de Societat Civil Catalana ha aprovat el nou pla estratègic de l’entitat, que incorpora la creació d’una plataforma d’afectats pel procés independentista. En una reunió aquest divendres a la tarda, s’ha debatut el document presentat per la direcció, que compromet l’entitat a fomentar el vot “constitucionalista” de cara al proper cicle electoral i a reclamar pactes municipals entre forces no independentistes. El text subratlla la importància de les eleccions locals del maig “per canviar el rumb de la política catalana” i evitar “pulsions expansionistes de la Generalitat”.

 

L’entitat que presideix Josep Ramon Bosch reivindica la “pluralitat cultural i lingüística” de Catalunya, que demana reconèixer, i que Barcelona sigui “co-capital d’Espanya” i albergui més institucions estatals. No reclama més competències per a la Generalitat, cosa que creu “quasi impossible”, sinó que Catalunya i la seva capital assumeixin “més competència sobre la governabilitat de l’Estat”. Per això, també emplaça el Govern a reconèixer “la pluralitat interna de la societat catalana” i el paper del castellà “en la configuració de la cultura catalana”.

 

A més, Societat Civil Catalana es proposa defensar “una Catalunya forta dins d’una Espanya unida en la seva diversitat” i fer-ho en català per seduir els catalanoparlants “que se senten desenganyats amb l’independentisme”. De fet, vol adaptar el seu discurs per “mostrar empatia amb els centenars de milers de catalans que han caigut en el relat de la independència” i que ara senten “frustració”. També es planteja atraure “persones del catalanisme no independentista” i, a la vegada, treballar estretament amb el col·lectiu hispà.

 

En declaracions als mitjans durant la reunió, Bosch ha assegurat que l’entitat “surt molt reforçada de l’assemblea de socis amb un programa molt interessant” enfocat a crear “un nou relat a Catalunya també en català i dirigit als catalanoparlants que han abandonat la idea d’Espanya”. Ha explicat que s’han presentat “més de 175 esmenes” al text original i que moltes s’han transaccionat per incorporar-se al document final.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa