El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Salmond: “El Regne Unit no ens va regalar el referèndum, el vam batallar 60 anys”
  • CA

 

L‘exprimer ministre d’Escòcia, l’independentista Alex Salmond, ha volgut recomanar als catalans perseverància per aconseguir un referèndum acordat amb l’Estat espanyol. I ho ha fet recordat que en el cas dels escocesos, el Regne Unit “no va regalar el referèndum”, sinó que es va “batallar durant seixanta anys” per aconseguir-lo.

 

En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio amb Ricard Ustrell, Salmond s’ha referit així al referèndum d’independència d’Escòcia del 2014 acordat amb la Gran Bretanya, i en què el ‘sí’ va obtenir un 44% dels vots, i per tant, es va imposar l’opció de seguir formant part del Regne Unit. Amb tot, durant l’entrevista, Salmond ha opinat que “fer un referèndum no és l’única manera d’aconseguir la independència d’un país“, tot i que sí que “és una via democràtica”.

 

L’exprimer ministre escocès també ha celebrat que el moviment independentista català “es mantingui pacífic i democràtic” i ha aconsellat “ser conscients de les fortaleses i les febleses dels oponents”. “Hauríeu de preguntar-vos per què hi ha polítics (a nivell internacional) que no parlen sobre la repressió de l’1 d’octubre“, ha apuntat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa