El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rivera ofereix a Casado un govern de coalició per treure “els que volen liquidar Espanya” de la Moncloa
  • CA

 

 

 

Albert Rivera ha ofert a Pablo Casado un govern de coalició després de les eleccions estatals del 28 d’abril amb l’objectiu de treure Pedro Sánchez “i els que volen liquidar Espanya” de la Moncloa. En un acte de campanya a la Corunya, el líder de Ciudadanos ha subratllat que haurà de ser la ciutadania la que triï si vol que governi Cs o el PP, però si que ha considerat una “emergència nacional” aconseguir que no ho faci el PSOE. Per això, el màxim dirigent de Ciudadanos no ha dubtat a oferir al seu homòleg del PP, Pablo Casado, la possibilitat de formar un govern de coalició, seguint l’exemple d’Andalusia, on la fórmula va comptar amb els vots favorables a la investidura del partit d’extrema dreta Vox.

 

Després de reiterar el cordó sanitari que el partit taronja ha estès a l’entorn del PSOE, Rivera sí ha indicat que, al seu parer, seria millor que la presidència recaigués en un partit “net de corrupció que en un altre amb casos de corrupció”, en referència al PP.

 

Per la seva banda, Casado ha considerat “una molt bona idea” la proposta de govern de coalició que li ha fet Albert Rivera per a després de les eleccions del 28 d’abril, un pacte a l’andalusa per evitar que el PSOE continuï a la Moncloa. Tot i això, el president del PP ha retret al seu homòleg de Ciudadanos, que “durant un mes s’hagi rebutjat l’estratègia conjunta” que els populars van proposar als taronges per anar junts al Senat i aglutinar vot. Casado ha reiterat que no es tracta “d’interès propi” sinó “d’optimitzar” els vots a les vint províncies de menys de sis escons, “que són el diferencial per formar o no govern”. En tot cas, Casado ha apel·lat a una “actuació responsable” en favor d’un govern de coalició dels constitucionalistes “perquè no governi Sánchez”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa