El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quim Torra fa seva la campanya d’Òmnium Cultural i demana a tothom que “acusi l’Estat”
  • CA

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet seva la campanya ‘Jo acuso’ d’Òmnium Cultural i ha demanat als catalans que “acusin” l’estat espanyol per haver organitzat “una farsa”, en relació al judici als presos polítics independentistes que començarà d’aquí a pocs dies. Torra ha recordat Jordi Cuixart, president d’Òmnium i pres polític català, i ha afirmat que els independentistes “no s’han de defensar de res” pel fet de ser-ho.

 

El mateix Torra ha recordat que també va ser president d’Òmnium Cultural i que, per tant, podria haver-hi acabat ell, a la resó. Ho ha dit en l’acte inaugural de Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019, on també ha celebrat la cultura del paísi ha apuntat que “cal reivindicar-la”. En clau estrictament política, el president de la Generalitat també ha assegurat a tots els presents que denunciarà als Estats Units, a Europa o qualsevol racó de Catalunya la situació que es viu al país i, apel·lant a la responsabilitat individual, ha demanat que cadascú esdevingui “un baluard de les llibertats”.

  

  

Pel que fa als judicis sobre els fets del 20-S i l’1-O, Torra ha assegurat que si el veredicte és qualsevol altre que no sigui l’absolució caldrà respondre amb “democràcia i dret a l’autodeterminació” a un judici que considera, en essència, un atac contra aquestes dues idees.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa