Quim Torra fa seva la campanya d'Òmnium Cultural i demana a tothom que "acusi l'Estat"

El president de la Generalitat recorda Jordi Cuixart i afirma que els presos polítics "no s'han de defensar de res" en uns judicis que seran una "farsa"

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet seva la campanya 'Jo acuso' d'Òmnium Cultural i ha demanat als catalans que "acusin" l'estat espanyol per haver organitzat "una farsa", en relació al judici als presos polítics independentistes que començarà d'aquí a pocs dies. Torra ha recordat Jordi Cuixart, president d'Òmnium i pres polític català, i ha afirmat que els independentistes "no s'han de defensar de res" pel fet de ser-ho.

 

El mateix Torra ha recordat que també va ser president d'Òmnium Cultural i que, per tant, podria haver-hi acabat ell, a la resó. Ho ha dit en l'acte inaugural de Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019, on també ha celebrat la cultura del paísi ha apuntat que "cal reivindicar-la". En clau estrictament política, el president de la Generalitat també ha assegurat a tots els presents que denunciarà als Estats Units, a Europa o qualsevol racó de Catalunya la situació que es viu al país i, apel·lant a la responsabilitat individual, ha demanat que cadascú esdevingui "un baluard de les llibertats".

 

  

  

Pel que fa als judicis sobre els fets del 20-S i l'1-O, Torra ha assegurat que si el veredicte és qualsevol altre que no sigui l'absolució caldrà respondre amb "democràcia i dret a l'autodeterminació" a un judici que considera, en essència, un atac contra aquestes dues idees.
 

Comentaris