El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Simó confia que el nou judici a la Mesa de Forcadell tingui “més garanties”
  • CA

Anna Simó espera que el nou judici que haurà de fer el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la Mesa del Parlament del 2017, que presidia Carme Forcadell, tingui “més garanties” que el que ha anul·lat la Sala Penal del Tribunal Suprem aquest dimarts. En una entrevista a TV3, després de conèixer-se la decisió de l’alt tribunal de repetir el judici en considerar que hi va haver manca d’imparcialitat de dos magistrats, l’exmembre de la Mesa de Forcadell ha remarcat que en treu una lliçó de tot plegat i és que cal “persistir” i esgotar totes les vies encara que es tingui “més o menys confiança”. Simó ha assegurat que l’anul·lació del Suprem suposa que els quatre membres independentistes de la Mesa del Parlament, que van ser condemnats a un any i vuit mesos d’inhabilitació i una multa de 30.000 euros cadascun, se situïn ara “un dia abans del judici”.

Els encausats al judici del TSCJ per desobedi?ncia abans d'entrar al
Els encausats al judici del TSCJ per desobediència abans d’entrar al judici

Nou judici amb tribunal diferent

L’exmembre de la Mesa s’ha mostrat confiada que el nou judici tingui “més garanties” perquè, espera, hi haurà un “tribunal completament imparcial”. De fet, l’haurà de fer un tribunal completament diferent perquè, com ha remarcat Simó durant l’entrevista, “hi ha fins a tres persones, segons el ponent del Suprem, que estaven contaminades”.

Les diferents defenses dels encausats de la Mesa del Parlament del 2017 ja van exposar com a qüestions prèvies que els magistrats ara considerats imparcials havien participat en l’admissió a tràmit de la querella contra ells que va presentar la Fiscalia. Tal com recorda Simó, en l’admissió a tràmit, aquells magistrats “ja s’havien expressat gairebé avançant la sentència”. És per aquestes actuacions prèvies que el Tribunal Suprem ha decidit anul·lar el judici en considerar una falta de parcialitat.

Simó espera que la decisió que ha pres l’alt tribunal en aquest cas “pugui ajudar en altres judicis que han de venir”. En concret, a les causes contra el procés independentista, en algunes de les quals també hi ha hagut recusacions contra magistrats considerats parcials.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sisplau a novembre 15, 2022 | 18:46
    Sisplau novembre 15, 2022 | 18:46
    Pensar que un judici a españa pugui oferir garantíes, et fa o imbècila o traïdora. No accepteu que us jutgi españa, com ho fa en Costa. Sigueu valentes o plegueu.
  2. Icona del comentari de: almogaver.cat a novembre 15, 2022 | 19:41
    almogaver.cat novembre 15, 2022 | 19:41
    La Sra. Simó, desafortunadament, com sovint hem pogut veure al +3/24 és una palmera (com les utilitzava el Sr. Pertet per emfatitzar les seves cançons). Ella ho ha per emfatitzar l'estat opressor. "he verda...e verda" ..."que si... que no"...i"aigua a la bomba". És conscient la Sra. Simó del mal físic i sobretot de l'ànima que aquell judici va fer a la Sra. Forcadel l? I vol repetir-lo? No te anima Sra.Ni vostè ni el seu partit (ER.) La Sra. Forcadell després de sortir de la gàbia, es movia i parlava amb, (perdo per l'exemple) com una gosseta apallissada i sense llar. (ER la va ignorar en gran manera, no li era útil). Sols va recuperar altre cop la força interior en el speach de l'1 d'octubre/22. Tot i la xiulada (que no anava per ella, sinó per ER) Va recuperar a mesura que ens parlava en que tampoc ella estava d'acord, com també nosaltres...Va retrobar, la seva gran força interior, el n ostre recolzament i la dignitat de la gran MHPP Sra. Forcadell. Un altre judici? Mai tant Sra.! Mai hauria hagut de ser jutjada per cap tribunal al món sencer, que en una democràcia, permetre una votació a l'inviolable Parlament i i publicar-la en l'inviolable Parlament. Això Srs. i Sra. fou indecent i immoral, violat el Parlament de Catalunya i empresonada la MHPP Sra. Forcadell, per la força i la bestialitat d'un invasor estat, armat i deshonest; bord i lladre.
  3. Icona del comentari de: Joan a novembre 15, 2022 | 20:53
    Joan novembre 15, 2022 | 20:53
    Amb la taula de rendició la pena de presó podria rebaixarse a la meitat, felicitats! L´estrategia del President Aragones funciona, ara no caldra complir onze anys de presó per votar, només sis anys de preso, un exit fenomenal, si continuem així fins i tot ens permetrant poder continuar parlant català a casa.
  4. Icona del comentari de: Sembleu rucs a novembre 15, 2022 | 22:06
    Sembleu rucs novembre 15, 2022 | 22:06
    Santa innocència. Deixeu ja de ser uns passarells que ens feu passar vergonya aliena.
    • Icona del comentari de: Si a novembre 15, 2022 | 23:25
      Si novembre 15, 2022 | 23:25
      No son innocents. Erc, per ordres den Junqueras, intencinadament colabora amb el estado podrit per desactivar el Govern Legítim, empresonar al MHP Puigdemont i liquidar l'independentisme.
  5. Icona del comentari de: Cge a novembre 16, 2022 | 06:56
    Cge novembre 16, 2022 | 06:56
    Ja ho saps tu Simò, está todo atado i bien atado entre PSOE i ER.
  6. Icona del comentari de: Cge a novembre 16, 2022 | 06:57
    Cge novembre 16, 2022 | 06:57
    Quina casualitat que ara quan aproveu els pressupostos surt que s'ha de canviar el jutges, Ohhhh, quina sorpresa, au va es penseu que som idiotes.
  7. Icona del comentari de: Abstencionista a novembre 16, 2022 | 07:49
    Abstencionista novembre 16, 2022 | 07:49
    Doncs si que es pensen que som idiotes. I tenen raó, perqué la gent segueix anant a votar-los.
  8. Icona del comentari de: vendetta a novembre 16, 2022 | 10:05
    vendetta novembre 16, 2022 | 10:05
    paraula de botiflera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa