El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC i CUP donen la benvinguda “a casa” a Clara Ponsatí

Els partits independentistes han celebrat el retorn de la consellera a l’exili, Clara Ponsatí, aquest dimarts a Catalunya. Junts, el partit a les llistes del qual va anar Ponsatí com a candidata a europarlamentària, ha sigut el primer de reaccionar. Posteriorment, s’han pronunciat de seguida ERC i la CUP, per donar-li la benvinguda “a casa”. La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha estat una de les primeres a reaccionar a través de Twitter. “Ben tornada a casa”, ha escrit Vilalta abans d’assenyalar que el partit estarà “sempre en la defensa dels drets i les llibertats per a tothom”. Una altra política republicana, l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, també li ha donat la benvinguda “a casa teva, al teu país” i ha afegit “al teu costat, consellera”.

Per la seva banda, la CUP ha celebrat la tornada a Catalunya de l’eurodiputada de Junts i li ha donat la “benvinguda”. El diputat cupaire Xavier Pellicer ha recordat que té “immunitat europarlamentària” tot i que “pesa sobre ella una ordre de detenció”. Pellicer li ha expressat “tot el suport” de part de la seva formació i ha avisat que “davant de qualsevol intent de l’Estat de represaliar-la, allà serem”.

L'eurodiputada de Junts i exconsellera Clara Ponsatí torna a Catalunya després de 5 anys a l'exili | ACN
L’eurodiputada de Junts i exconsellera Clara Ponsatí torna a Catalunya després de 5 anys a l’exili | ACN

La detenció, només 30 minuts després d’oferir una roda de premsa

Aquest dimarts la consellera a l’exili, Clara Ponsatí, ha travessat la frontera francoespanyola fins arribar a Barcelona. Com ha avançat en exclusiva l’Agència Catalana de Notícies, ho ha fet sense entregar-se a les autoritats judicials espanyoles, que la reclamen per un delicte de desobediència. Feia cinc anys i cinc mesos que la consellera no trepitjava Catalunya, pel que ha volgut passejar per la seva ciutat, Barcelona, fins que ha estat detinguda només mitja hora després. Abans de la seva detenció, que la mateixa Ponsatí ha dit que ha estat “il·legal”, la consellera ha ofert una roda de premsa on ha avisat Llarena que detenir-la seria il·legal perquè té immunitat pel fet de ser eurodiputada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: elMónCorruptgent.Cot a març 29, 2023 | 13:56
    elMónCorruptgent.Cot març 29, 2023 | 13:56
    Article d'ahir i encara no heu publicat cap comentari? Que potser tots o la majoria de comentaris no seguian la linea editorial corruptgent, Cot? Què farà quan deixi de rebre subvencions per falta de professionalitat? Pot anar a Waterloo amb un altre "periodista" que ara viu aun palauet amb despeses pagades, s'avindran perquè estàn fets de la mateixa pasta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa