El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Poble Lliure explora una candidatura “rupturista” a les eleccions del 28-A
  • CA

 

 

Poble Lliure ha decidit fer un pas endavant i explorar una candidatura rupturista a les eleccions estatals del proper 28 d’abril. Així ho anuncia en un comunicat en què subratlla que ens trobem “en un moment històric en què la lluita persistent del poble català per exercir el dret a l’autodeterminació ha desemmascarat el caràcter profundament antidemocràtic i oligàrquic del règim del 78”. Aquest fet, i que “les direccions de les organitzacions polítiques que pretenen representar l’independentisme han adoptat un discurs reformista totalment inviable en un estat espanyol en plena deriva autoritària” han fet posar sobre la taula que és el moment d’oferir “una alternativa electoral”, la qual “permeti a les desenes de milers de catalans conscients i mobilitzats, emetre un vot sòlid (nítidament republicà i d’esquerres), i útil, perquè servirà per avançar en la ruptura respecte el règim i no pas per maquillar-lo”.

 

Poble Lliure afirma que la seva aposta era que fos la CUP qui “assumís el rol d’articular una candidatura rupturista per aquestes eleccions“, però davant la decisió en assemblea de no presentar-se, la formació ha pres la decisió de “començar a treballar perquè el proper 28 d’abril hi hagi una candidatura a les eleccions de l’estat espanyol que defensi aquests objectius. I emplacem al conjunt de persones i col·lectius independentistes, republicans i d’esquerres a participar-hi”.

 

L’objectiu de la candidatura seria “emetre un vot que serveixi per denunciar públicament el caràcter autoritari de l’estat i per fer del reconeixement del dret a l’autodeterminació, de la fi de la repressió i de l’ocupació, i de la defensa dels drets socials i la plena igualtat, els elements centrals de l’acció política”, sentencien en el comunicat.

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa